Изберете Страница

Анкета разкрива какво обичат и какво мразят потребителите в MacBook Pro 2016

Социологическо проучване сред читателите на 9to5Mac разкрива, кое харесват те и кое не, в новите MacBook Pro. Интересното е че най-иновативният елемент в лаптопите – Touch Bar, не е сред трите най-популярни отговора, а се класира едва на пето място.

Кои са най-харесваните функционалности всъщност?

Отговорът е:

  • Touch ID
  • по-добрия дисплей
  • по-малкия форм-фактор

Сред останалите популярни функционалности се нареждат големия Force Touch тракпад, изборът между Silver и Space Gray, по-мощните високоговорители, второто поколение клавиатура и PCIe SSD дисковете с капацитет до 2 ТВ.

За сметка на това, потребителите мразят липсата на MagSafe и замяната на портовете с USB-C/Thunderbolt 3. Голяма част от анкетираните потребители смятат и, че компанията е трябвало да изчака Kaby Lake и да подсигури по-голям живот на батерията.

Въпросникът е ограничен до 16 опции, но ако се съди по коментарите, там трябва да присъстват още загубата на физическия бутон Escape и ограничението на оперативната памет до 16 GB, които също са сред най-мразените промени в емблематичните лаптопи на Apple.

За тези резултати, може би най-голяма роля изигра полемиката около смяната на портовете, която се развихри в интернет пространството, след премиерата на новите модели MacBook Pro. В този спор потребителите се разделиха на две групи, едната от които смята, че е смешно да се отпише с лека ръка USB 3.0, като остарял стандарт, а другата – че е глупаво да се вдига шум за няколко долара повече, похарчени за адаптери и преходници.

Въпреки тези резултати и множеството коментари, компанията най-вероятно е доволна от продажбите, като според собствените й думи те сочат, че машините са хит на пазара. Това може би поне до някъде се дължи на четирите години, през които моделите не са получавали пълно обновяване. Остава да видим, дали и резултатите в края на финансовата годината, ще подкрепят казаното от Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This