Изберете Страница

Анкета разкрива какво обичат и какво мразят потребителите в MacBook Pro 2016

Социологическо проучване сред читателите на 9to5Mac разкрива, кое харесват те и кое не, в новите MacBook Pro. Интересното е че най-иновативният елемент в лаптопите – Touch Bar, не е сред трите най-популярни отговора, а се класира едва на пето място.

Кои са най-харесваните функционалности всъщност?

Отговорът е:

  • Touch ID
  • по-добрия дисплей
  • по-малкия форм-фактор

Сред останалите популярни функционалности се нареждат големия Force Touch тракпад, изборът между Silver и Space Gray, по-мощните високоговорители, второто поколение клавиатура и PCIe SSD дисковете с капацитет до 2 ТВ.

За сметка на това, потребителите мразят липсата на MagSafe и замяната на портовете с USB-C/Thunderbolt 3. Голяма част от анкетираните потребители смятат и, че компанията е трябвало да изчака Kaby Lake и да подсигури по-голям живот на батерията.

Въпросникът е ограничен до 16 опции, но ако се съди по коментарите, там трябва да присъстват още загубата на физическия бутон Escape и ограничението на оперативната памет до 16 GB, които също са сред най-мразените промени в емблематичните лаптопи на Apple.

За тези резултати, може би най-голяма роля изигра полемиката около смяната на портовете, която се развихри в интернет пространството, след премиерата на новите модели MacBook Pro. В този спор потребителите се разделиха на две групи, едната от които смята, че е смешно да се отпише с лека ръка USB 3.0, като остарял стандарт, а другата – че е глупаво да се вдига шум за няколко долара повече, похарчени за адаптери и преходници.

Въпреки тези резултати и множеството коментари, компанията най-вероятно е доволна от продажбите, като според собствените й думи те сочат, че машините са хит на пазара. Това може би поне до някъде се дължи на четирите години, през които моделите не са получавали пълно обновяване. Остава да видим, дали и резултатите в края на финансовата годината, ще подкрепят казаното от Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This