Изберете страница

Анкета разкрива какво обичат и какво мразят потребителите в MacBook Pro 2016

Социологическо проучване сред читателите на 9to5Mac разкрива, кое харесват те и кое не, в новите MacBook Pro. Интересното е че най-иновативният елемент в лаптопите – Touch Bar, не е сред трите най-популярни отговора, а се класира едва на пето място.

Кои са най-харесваните функционалности всъщност?

Отговорът е:

  • Touch ID
  • по-добрия дисплей
  • по-малкия форм-фактор

Сред останалите популярни функционалности се нареждат големия Force Touch тракпад, изборът между Silver и Space Gray, по-мощните високоговорители, второто поколение клавиатура и PCIe SSD дисковете с капацитет до 2 ТВ.

За сметка на това, потребителите мразят липсата на MagSafe и замяната на портовете с USB-C/Thunderbolt 3. Голяма част от анкетираните потребители смятат и, че компанията е трябвало да изчака Kaby Lake и да подсигури по-голям живот на батерията.

Въпросникът е ограничен до 16 опции, но ако се съди по коментарите, там трябва да присъстват още загубата на физическия бутон Escape и ограничението на оперативната памет до 16 GB, които също са сред най-мразените промени в емблематичните лаптопи на Apple.

За тези резултати, може би най-голяма роля изигра полемиката около смяната на портовете, която се развихри в интернет пространството, след премиерата на новите модели MacBook Pro. В този спор потребителите се разделиха на две групи, едната от които смята, че е смешно да се отпише с лека ръка USB 3.0, като остарял стандарт, а другата – че е глупаво да се вдига шум за няколко долара повече, похарчени за адаптери и преходници.

Въпреки тези резултати и множеството коментари, компанията най-вероятно е доволна от продажбите, като според собствените й думи те сочат, че машините са хит на пазара. Това може би поне до някъде се дължи на четирите години, през които моделите не са получавали пълно обновяване. Остава да видим, дали и резултатите в края на финансовата годината, ще подкрепят казаното от Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This