Изберете страница

Анализи сочат, че 96% от потребителите оставят проследяването от приложения деактивирано

Ранни анализи на прозрачността на Apple за проследяване на приложения предполагат, че по-голямата част от потребителите на iPhone оставят функцията деактивирана. Тя стартира на 26 април с пускането на iOS 14.5.

Според данни на аналитичната компания Flurry само 4% от потребителите на iPhone в САЩ са избрали да е активна, след като са актуализирали устройството си. Данните се базират на извадка от 2.5 милиона ежедневно активни мобилни потребители.

В световен мащаб тези, които позволяват на приложенията да ги следят са 12% при потребителска извадка от 5.3 милиона.

Както вече знаете, с дебюта на iOS 14.5 приложенията вече трябва да поискат и получат от потребителите разрешение, преди да имат достъп до произволен идентификатор за реклами на устройството, който се използва за проследяване на активността им в приложения и уеб сайтове. Потребителите могат да активират и деактивират възможността на приложенията да ги следят, като Apple деактивира настройката по подразбиране.

Данните на Flurry сочат стабилен процент на изключения за проследяването, като цифрата в САЩ се движи между 11 и 13%, а в целия свет – 2 – 5%. Това ще е сериозно предизвикателство на пазара за реклами, ако първите две седмици се отразят на дългосрочната тенденция. Facebook вече започна с опитите да убеждава потребителите, че трябва да разрешат проследяването, ако искат да помогнат на социалната мрежа да остане безплатна.

Flurry Analytics, собственост на Verizon Media, се използва в над 1 милион мобилни приложения, предоставяйки обобщена информация за 2 милиарда устройства на месец. Компанията възнамерява да актуализира данните си всеки делничен ден с процента и дела на потребителите, позволили на приложенията да ги следят както в САЩ, така и в световен мащаб.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This