Изберете Страница

Анализи сочат, че 96% от потребителите оставят проследяването от приложения деактивирано

Ранни анализи на прозрачността на Apple за проследяване на приложения предполагат, че по-голямата част от потребителите на iPhone оставят функцията деактивирана. Тя стартира на 26 април с пускането на iOS 14.5.

Според данни на аналитичната компания Flurry само 4% от потребителите на iPhone в САЩ са избрали да е активна, след като са актуализирали устройството си. Данните се базират на извадка от 2.5 милиона ежедневно активни мобилни потребители.

В световен мащаб тези, които позволяват на приложенията да ги следят са 12% при потребителска извадка от 5.3 милиона.

Както вече знаете, с дебюта на iOS 14.5 приложенията вече трябва да поискат и получат от потребителите разрешение, преди да имат достъп до произволен идентификатор за реклами на устройството, който се използва за проследяване на активността им в приложения и уеб сайтове. Потребителите могат да активират и деактивират възможността на приложенията да ги следят, като Apple деактивира настройката по подразбиране.

Данните на Flurry сочат стабилен процент на изключения за проследяването, като цифрата в САЩ се движи между 11 и 13%, а в целия свет – 2 – 5%. Това ще е сериозно предизвикателство на пазара за реклами, ако първите две седмици се отразят на дългосрочната тенденция. Facebook вече започна с опитите да убеждава потребителите, че трябва да разрешат проследяването, ако искат да помогнат на социалната мрежа да остане безплатна.

Flurry Analytics, собственост на Verizon Media, се използва в над 1 милион мобилни приложения, предоставяйки обобщена информация за 2 милиарда устройства на месец. Компанията възнамерява да актуализира данните си всеки делничен ден с процента и дела на потребителите, позволили на приложенията да ги следят както в САЩ, така и в световен мащаб.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This