Изберете Страница

Анализи сочат, че 96% от потребителите оставят проследяването от приложения деактивирано

Ранни анализи на прозрачността на Apple за проследяване на приложения предполагат, че по-голямата част от потребителите на iPhone оставят функцията деактивирана. Тя стартира на 26 април с пускането на iOS 14.5.

Според данни на аналитичната компания Flurry само 4% от потребителите на iPhone в САЩ са избрали да е активна, след като са актуализирали устройството си. Данните се базират на извадка от 2.5 милиона ежедневно активни мобилни потребители.

В световен мащаб тези, които позволяват на приложенията да ги следят са 12% при потребителска извадка от 5.3 милиона.

Както вече знаете, с дебюта на iOS 14.5 приложенията вече трябва да поискат и получат от потребителите разрешение, преди да имат достъп до произволен идентификатор за реклами на устройството, който се използва за проследяване на активността им в приложения и уеб сайтове. Потребителите могат да активират и деактивират възможността на приложенията да ги следят, като Apple деактивира настройката по подразбиране.

Данните на Flurry сочат стабилен процент на изключения за проследяването, като цифрата в САЩ се движи между 11 и 13%, а в целия свет – 2 – 5%. Това ще е сериозно предизвикателство на пазара за реклами, ако първите две седмици се отразят на дългосрочната тенденция. Facebook вече започна с опитите да убеждава потребителите, че трябва да разрешат проследяването, ако искат да помогнат на социалната мрежа да остане безплатна.

Flurry Analytics, собственост на Verizon Media, се използва в над 1 милион мобилни приложения, предоставяйки обобщена информация за 2 милиарда устройства на месец. Компанията възнамерява да актуализира данните си всеки делничен ден с процента и дела на потребителите, позволили на приложенията да ги следят както в САЩ, така и в световен мащаб.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This