Изберете страница

Анализи сочат, че 96% от потребителите оставят проследяването от приложения деактивирано

Ранни анализи на прозрачността на Apple за проследяване на приложения предполагат, че по-голямата част от потребителите на iPhone оставят функцията деактивирана. Тя стартира на 26 април с пускането на iOS 14.5.

Според данни на аналитичната компания Flurry само 4% от потребителите на iPhone в САЩ са избрали да е активна, след като са актуализирали устройството си. Данните се базират на извадка от 2.5 милиона ежедневно активни мобилни потребители.

В световен мащаб тези, които позволяват на приложенията да ги следят са 12% при потребителска извадка от 5.3 милиона.

Както вече знаете, с дебюта на iOS 14.5 приложенията вече трябва да поискат и получат от потребителите разрешение, преди да имат достъп до произволен идентификатор за реклами на устройството, който се използва за проследяване на активността им в приложения и уеб сайтове. Потребителите могат да активират и деактивират възможността на приложенията да ги следят, като Apple деактивира настройката по подразбиране.

Данните на Flurry сочат стабилен процент на изключения за проследяването, като цифрата в САЩ се движи между 11 и 13%, а в целия свет – 2 – 5%. Това ще е сериозно предизвикателство на пазара за реклами, ако първите две седмици се отразят на дългосрочната тенденция. Facebook вече започна с опитите да убеждава потребителите, че трябва да разрешат проследяването, ако искат да помогнат на социалната мрежа да остане безплатна.

Flurry Analytics, собственост на Verizon Media, се използва в над 1 милион мобилни приложения, предоставяйки обобщена информация за 2 милиарда устройства на месец. Компанията възнамерява да актуализира данните си всеки делничен ден с процента и дела на потребителите, позволили на приложенията да ги следят както в САЩ, така и в световен мащаб.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This