Изберете Страница

Анализаторът Минг-Чи Куо има някои лоши новини за iPhone 8

Дълго време се спекулираше с това, как Apple ще интегрира сензора за пръстови отпечатъци под OLED дисплея на своя десети юбилеен модел iPhone, чиято преимера очакваме следващия месец, но слуховете бяха придружени и със смущаващи прогнози за голямо закъснение при появата на устройството на пазара, предизвикано именно от проблеми с тази технология.

Един от най-надеждните световни източници на информация за новите модели на Apple е анализаторът Минг-Чи Куо, който изгради солидна кариера в тази област през последните години. Сега обаче той има някои лоши новини, които определено няма да ви харесат.

В най-новия си доклад Куо разглежда основния конкурент на Apple на пазара, Samsung и нейния следващ модел от серията S, като посочва, че

„тъй като Apple е изоставила идеята си да вгради Touch ID под екрана, Galaxy S9 ще има други силни козове при продажбите си , като подобреното разпознаване на ириса на окото и двойната задна камера, което ще освободи Samsung от риска да избърза с технологията за вграждане на сензора за пръстови отпечатъци“.

Това обаче означава, че Apple има наистина сериозни проблеми да създаде жизнеспособен датчик за Touch ID, който да работи под екрана и най-вероятно ще го разположи на задния панел на устройството, или просто ще се лиши от него, в полза на усъвършенстваното 3D лицево разпознаване, което се споменава в последните прогнози на различни източници.

Apple и Samsung са ожесточени съперници в мобилния бизнес, но от друга страна са обединени от партньорство в доставките на компоненти за iPhone, а корейският гигант първи разбира какви са новите функции на следващото поколение смартфони на компанията, тъй като ще бъде единствения доставчик на OLED панелите за него тази година и, ако той имаше слой за следене на пръстови отпечатъци, Samsung непременно щеше да го знае.

В такъв случай ни остава само крехката надежда, анализаторът да греши в своите прогнози, тъй като в противен случай следващия месец ще има много разочаровани фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This