Изберете страница

Анализаторът Минг-Чи Куо има някои лоши новини за iPhone 8

Дълго време се спекулираше с това, как Apple ще интегрира сензора за пръстови отпечатъци под OLED дисплея на своя десети юбилеен модел iPhone, чиято преимера очакваме следващия месец, но слуховете бяха придружени и със смущаващи прогнози за голямо закъснение при появата на устройството на пазара, предизвикано именно от проблеми с тази технология.

Един от най-надеждните световни източници на информация за новите модели на Apple е анализаторът Минг-Чи Куо, който изгради солидна кариера в тази област през последните години. Сега обаче той има някои лоши новини, които определено няма да ви харесат.

В най-новия си доклад Куо разглежда основния конкурент на Apple на пазара, Samsung и нейния следващ модел от серията S, като посочва, че

„тъй като Apple е изоставила идеята си да вгради Touch ID под екрана, Galaxy S9 ще има други силни козове при продажбите си , като подобреното разпознаване на ириса на окото и двойната задна камера, което ще освободи Samsung от риска да избърза с технологията за вграждане на сензора за пръстови отпечатъци“.

Това обаче означава, че Apple има наистина сериозни проблеми да създаде жизнеспособен датчик за Touch ID, който да работи под екрана и най-вероятно ще го разположи на задния панел на устройството, или просто ще се лиши от него, в полза на усъвършенстваното 3D лицево разпознаване, което се споменава в последните прогнози на различни източници.

Apple и Samsung са ожесточени съперници в мобилния бизнес, но от друга страна са обединени от партньорство в доставките на компоненти за iPhone, а корейският гигант първи разбира какви са новите функции на следващото поколение смартфони на компанията, тъй като ще бъде единствения доставчик на OLED панелите за него тази година и, ако той имаше слой за следене на пръстови отпечатъци, Samsung непременно щеше да го знае.

В такъв случай ни остава само крехката надежда, анализаторът да греши в своите прогнози, тъй като в противен случай следващия месец ще има много разочаровани фенове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This