Изберете Страница

Анализатори с нова прогноза за промените в новите модели iPhone

В дълъг доклад анализаторската компания JPMorgan представи своите прогнози за предстоящите модели iPhone. Според документите, iPhone 7s/7s Plus ще имат някои естетически промени, сред които прехода от алуминиев, към 2.5D стъклен гръб и възможност за безжично зареждане, което беше предсказано преди доста време от известният анализатор Минг-Чи Куо.

Що се отнася до iPhone 8, JPMorgan предполага стъклен корпус с алуминиева рамка и 5.85 инчов OLED дисплей, който се простира от ляво на дясно, с горна и долна рамка, което пък от своя страна противоречи на досегашните слухове за екран от край до край. В доклада има и скици, които показват този вариант, както и вътрешното разположение на компонентите, като вещаят 30% по-голяма мощност на L-образната батерия (нещо, което също беше посочено от Куо в неговите прогнози). Всъщност диаграмата прилича в известна степен на някои от ранните изтичания на схеми, свързани с Touch ID, но този сензор въобще не се споменава в предположенията на компанията, като буквално е отбелязан със знака „?” в таблицата.

 

 

JPMorgan предполага и възможността AirPods да бъдат включени в комплекта на iPhone 8, което като се има предивд високата им цена, звучи малко вероятно, а и доставките на безжичните слушалки все още са проблемни, така че шансът това предположение да се сбъдне клони към нула.

Докладът отразява и някои други източници, които твърдят, че двойната камера на iPhone 8 ще има оптична стабилизация и за двете лещи и възможност за 3D разпознаване на лица, а самият телефон ще е с подобрена хидроизолация и високоговорители.

Като цяло JPMorgan предполага, че новите компоненти за iPhone 8 ще струват на Apple 75-80 долара допълнително на бройка, но това е цената на материалите, която не включва много фактори като научноизследователска и развойна дейност и производство и следователно няма как да предполагаме, че 75 или 80 долара ще бъде крайното оскъпяване за потребителите.

Всъщност резултатите на JPMorgan до сега, когато става въпрос за прогнозиране на бъдещите продукти на Apple са разнопосочни, така че можем да приемем с известна доза скептицизъм тези твърдения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This