В дълъг доклад анализаторската компания JPMorgan представи своите прогнози за предстоящите модели iPhone. Според документите, iPhone 7s/7s Plus ще имат някои естетически промени, сред които прехода от алуминиев, към 2.5D стъклен гръб и възможност за безжично зареждане, което беше предсказано преди доста време от известният анализатор Минг-Чи Куо.

Що се отнася до iPhone 8, JPMorgan предполага стъклен корпус с алуминиева рамка и 5.85 инчов OLED дисплей, който се простира от ляво на дясно, с горна и долна рамка, което пък от своя страна противоречи на досегашните слухове за екран от край до край. В доклада има и скици, които показват този вариант, както и вътрешното разположение на компонентите, като вещаят 30% по-голяма мощност на L-образната батерия (нещо, което също беше посочено от Куо в неговите прогнози). Всъщност диаграмата прилича в известна степен на някои от ранните изтичания на схеми, свързани с Touch ID, но този сензор въобще не се споменава в предположенията на компанията, като буквално е отбелязан със знака „?” в таблицата.

 

 

JPMorgan предполага и възможността AirPods да бъдат включени в комплекта на iPhone 8, което като се има предивд високата им цена, звучи малко вероятно, а и доставките на безжичните слушалки все още са проблемни, така че шансът това предположение да се сбъдне клони към нула.

Докладът отразява и някои други източници, които твърдят, че двойната камера на iPhone 8 ще има оптична стабилизация и за двете лещи и възможност за 3D разпознаване на лица, а самият телефон ще е с подобрена хидроизолация и високоговорители.

Като цяло JPMorgan предполага, че новите компоненти за iPhone 8 ще струват на Apple 75-80 долара допълнително на бройка, но това е цената на материалите, която не включва много фактори като научноизследователска и развойна дейност и производство и следователно няма как да предполагаме, че 75 или 80 долара ще бъде крайното оскъпяване за потребителите.

Всъщност резултатите на JPMorgan до сега, когато става въпрос за прогнозиране на бъдещите продукти на Apple са разнопосочни, така че можем да приемем с известна доза скептицизъм тези твърдения.