Дългоочакваната актуализация до iOS 15 беше пусната от Apple по-рано тази седмица и макар да включва полезни нови функции като Focus и Live Text, тя дойде и с нещо напълно неочаквано – възможността за нарушаване на контролите за AirPods Pro.

Няколко потребители на Reddit публикуваха своите преживявания при работа с iPhone, работещ под iOS 15, докато се опитват да активират Active Noise Cancellation или Transparency Mode на AirPods Pro. Те получават съобщение от Suri, което гласи “Съжалявам, не мога да направя това”.

Според MacRumors бъгът е коригиран в бета версията на iOS 15.1, която беше пусната във вторник. С нея командите към Siri за AirPods се завръщат към нормалната си работа. Ако се съди по коментарите в Reddit, потребителите на AirPods Pro държат много на тези функции и е важно те да започнат да работят нормално скоро, но за съжаление Apple пусна само първата бета версия на iOS 15.1, така че не е ясно колко седмици ще отнеме да получим официалния ъпдейт.

От личен опит мога да кажа, че проблемите след ъпдейта до iOS 15 не се изчерпват само с този досаден бъг при AirPods Pro. За съжаление слушалките далеч не работят така добре с новата версия на операционната система, както би ни се искало. Те често се разкачват, отговорът на обаждане през тях се забавя, или просто прекъсва и това е наистина досадно. Ресет на слушалките и на настройките на телефона не помага, което означава, че ако имате подобни проблеми, ще трябва да изчакате следващия ъпдейт на операционната система, или евентуално актуализация на софтуера на самите AirPods Pro.