Изберете Страница

Актуализацията до iOS 15 нарушава контролите на AirPods Pro

Дългоочакваната актуализация до iOS 15 беше пусната от Apple по-рано тази седмица и макар да включва полезни нови функции като Focus и Live Text, тя дойде и с нещо напълно неочаквано – възможността за нарушаване на контролите за AirPods Pro.

Няколко потребители на Reddit публикуваха своите преживявания при работа с iPhone, работещ под iOS 15, докато се опитват да активират Active Noise Cancellation или Transparency Mode на AirPods Pro. Те получават съобщение от Suri, което гласи “Съжалявам, не мога да направя това”.

Според MacRumors бъгът е коригиран в бета версията на iOS 15.1, която беше пусната във вторник. С нея командите към Siri за AirPods се завръщат към нормалната си работа. Ако се съди по коментарите в Reddit, потребителите на AirPods Pro държат много на тези функции и е важно те да започнат да работят нормално скоро, но за съжаление Apple пусна само първата бета версия на iOS 15.1, така че не е ясно колко седмици ще отнеме да получим официалния ъпдейт.

От личен опит мога да кажа, че проблемите след ъпдейта до iOS 15 не се изчерпват само с този досаден бъг при AirPods Pro. За съжаление слушалките далеч не работят така добре с новата версия на операционната система, както би ни се искало. Те често се разкачват, отговорът на обаждане през тях се забавя, или просто прекъсва и това е наистина досадно. Ресет на слушалките и на настройките на телефона не помага, което означава, че ако имате подобни проблеми, ще трябва да изчакате следващия ъпдейт на операционната система, или евентуално актуализация на софтуера на самите AirPods Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This