Изберете Страница

Актуализацията до iOS 15 нарушава контролите на AirPods Pro

Дългоочакваната актуализация до iOS 15 беше пусната от Apple по-рано тази седмица и макар да включва полезни нови функции като Focus и Live Text, тя дойде и с нещо напълно неочаквано – възможността за нарушаване на контролите за AirPods Pro.

Няколко потребители на Reddit публикуваха своите преживявания при работа с iPhone, работещ под iOS 15, докато се опитват да активират Active Noise Cancellation или Transparency Mode на AirPods Pro. Те получават съобщение от Suri, което гласи “Съжалявам, не мога да направя това”.

Според MacRumors бъгът е коригиран в бета версията на iOS 15.1, която беше пусната във вторник. С нея командите към Siri за AirPods се завръщат към нормалната си работа. Ако се съди по коментарите в Reddit, потребителите на AirPods Pro държат много на тези функции и е важно те да започнат да работят нормално скоро, но за съжаление Apple пусна само първата бета версия на iOS 15.1, така че не е ясно колко седмици ще отнеме да получим официалния ъпдейт.

От личен опит мога да кажа, че проблемите след ъпдейта до iOS 15 не се изчерпват само с този досаден бъг при AirPods Pro. За съжаление слушалките далеч не работят така добре с новата версия на операционната система, както би ни се искало. Те често се разкачват, отговорът на обаждане през тях се забавя, или просто прекъсва и това е наистина досадно. Ресет на слушалките и на настройките на телефона не помага, което означава, че ако имате подобни проблеми, ще трябва да изчакате следващия ъпдейт на операционната система, или евентуално актуализация на софтуера на самите AirPods Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This