Изберете страница

Актуализацията до iOS 15 нарушава контролите на AirPods Pro

Дългоочакваната актуализация до iOS 15 беше пусната от Apple по-рано тази седмица и макар да включва полезни нови функции като Focus и Live Text, тя дойде и с нещо напълно неочаквано – възможността за нарушаване на контролите за AirPods Pro.

Няколко потребители на Reddit публикуваха своите преживявания при работа с iPhone, работещ под iOS 15, докато се опитват да активират Active Noise Cancellation или Transparency Mode на AirPods Pro. Те получават съобщение от Suri, което гласи “Съжалявам, не мога да направя това”.

Според MacRumors бъгът е коригиран в бета версията на iOS 15.1, която беше пусната във вторник. С нея командите към Siri за AirPods се завръщат към нормалната си работа. Ако се съди по коментарите в Reddit, потребителите на AirPods Pro държат много на тези функции и е важно те да започнат да работят нормално скоро, но за съжаление Apple пусна само първата бета версия на iOS 15.1, така че не е ясно колко седмици ще отнеме да получим официалния ъпдейт.

От личен опит мога да кажа, че проблемите след ъпдейта до iOS 15 не се изчерпват само с този досаден бъг при AirPods Pro. За съжаление слушалките далеч не работят така добре с новата версия на операционната система, както би ни се искало. Те често се разкачват, отговорът на обаждане през тях се забавя, или просто прекъсва и това е наистина досадно. Ресет на слушалките и на настройките на телефона не помага, което означава, че ако имате подобни проблеми, ще трябва да изчакате следващия ъпдейт на операционната система, или евентуално актуализация на софтуера на самите AirPods Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This