Изберете страница

Още няколко скрити хитрости при работата с iOS 10 и 3D Touch

iOS 10 има толкова много нови функции, че е абсолютно невъзможно да ги запомните, но когато става въпрос за малки трикове, които да улеснят ежедневната ви работа с iPhone, можем да се опитаме да ви помогнем.

Това, което сме подготвили днес, отново се върти около 3D Touch функцията, която притежават iPhone 6s и iPhone 7. Тя крие много възможности, но има един основен недостатък – няма как да разберете къде работи и къде не, затова някои от опциите остават скрити. Ето един малък списък, за който ви гарантираме, че ще използвате всеки ден:

  • Задръжте натисната клавиатурата, за да я превърнете в тракпад, който контролира курсура на екрана.
  • Натиснете по-силно в левия долен край на дисплея и плъзнете към центъра, за да отворите App Switcher.
  • Може би горните два малки трика вече са ви известни, но знаете ли, че ако задържите натисната която и да е папка с приложения, ще видите всички такива, които имат известия?
  • Ако задържите натисната иконата на App Store, ще можете да актуализирате всички вече свалени приложения, за които има наличен ъпдейт.
  • Ако направите същото с иконата на Calendar, ще видите своите ангажименти за деня.
  • Продължителното натискане на зелената сулшалка, ви дава достъп до четирите ви любими контакта.
  • Ако направите това с иконката на Weather, тя ще ви информира за температурата в момента и прогнозата за деня.
  • Ако задържите пръст върху Maps, ще ви се покажат предстоящите дестинации.
  • Натискайки за малко върху малкия „х“ в горната част на известията на заключен екран, ще видите опция да ги изчистите едновременно вместо едно по едно.

Тези малки трикове са само допълнение, към останалите, за които ви разказахме в предните си статии. Те ще улеснят ежедневната работа с вашия любим iPhone, но за съжаление 3D Touch е функционалност, налична само в последните два модела на Apple. Собствениците на по-стари устройства, може би е време да се замислят за промяна и един от най-удачните варианти е iPhone 7, който въпреки близкия с предходните два модела дизайн, несъмнено предлага мощен хардуер и невероятно потребителско изживяване!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This