Изберете страница

Някои собственици на iPhone X откриха потенциален хардуерен дефект в новите си смартфони

Ограничен, но все пак доста голям брой собственици на iPhone X се оплакват от появата на зелена ления на екрана на смартфона. До сега поне 25 човека публикуваха снимки на потенциалния хардуерен дефект във форумите за поддръжка на Apple, Reddit и социалните мрежи, само седмица след старта на продажбите:

Разбира се това е малък процент, имайки предвид, че предварително заредените количества по магазините се изчерпаха, но минаващата през цялата дясна или лява част на екрана зелена ивица е неприятна изненада. Тя не е била видима веднага след активиране на смартфоните, а се е появила спонтанно след известен период на употреба, без устройствата да са изпускани, мокрени или въобще поставяни в екстремни условия. Много от потребителите се оплакват, че рестартирането, или дори пълния рестор на телефоните не премахва зелената лииня, която обикновено се появява вертикално по дясната или лявата страна на екрана, но може да илезе и на друго място.

Изглежда проблемът не е ограничен до определена партида или модел, тъй като оплаквания има както от собствениците на 64 GB, така и на 256 GB устройства в двете разцветки и от САЩ, Канада, Полша и Австралия. Apple разбира се заменя засегнатите телефони безплатно и събира данни, за да могат инженерите й да разследват случая и да се опитат да се справят с възникналия хардуерен или може би софтуерен проблем.

Трябва да припомним, че подобна линия, само че розова, се явяваше миналата година и при Samsung Galaxy S7, който също използва OLED панел, а корейският гигант, който произвежда и дисплеите на десетия юбилеен модел iPhone, просто замени устройствата, тъй като се оказа, че това е хардуерен проблем. Дисплеят на iPhone X има нов модел субпикселна решетка и може би именно поради това всички зелени пиксели се подреждат в една линия, поради евентуална електрическа неизправност в засегнатите бройки, но това е само предположение и все пак трябва да изчакаме официалния отговор на Apple по въпроса.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This