Изберете страница

Може би вече знаем датата, на която ще се проведе WWDC 2018

Apple все още не е обявила официално датата на тазгодишното издание на совята конференция за разработчици, но има доказателства, че събитието може да се случи между 4 юни и 8 юни в Конгресния център McEnery в Сан Хосе, Калифориня, където се проведе и миналогодишната WWDC.

Надежден източник посочва, че WWDC ще се завърне в Конгресния център McEnery за втора поредна година, след като беше провеждана в Moscone Center в Сан Франциско от 2003 до 2016 година. От друга страна, Конгресният център McEnery вече е резервиран за други събития през втората, третата и четвъртата седмица на юни, оставяйки първата седмица като единствена възможност за WWDC 2018, тъй като Apple надали ще сподели пространството с други събития.

WWDC се провежда през юни от 2002 година насам и по принцип попада в първата половина на месеца, така че 4-9 юни е много реална перспектива за провеждането й тази година. Разбира се ще трябва да изчакаме Apple да обяви официално датата, за да потвърдим всички тези спекулации. Миналата година това се случи на 16 февруари, което беше много по-рано от обикновено, вероятно заради проямната в мястото. Обикновено датата се обявява през април.

WWDC е мястото, където Apple представя най-новите версии на своите софтуерни платформи, които тази година ще включват iOS 12, macOS 10.14 и най-новите версии на tvOS и watchOS. На официалното й откриване понякога научаваме и за нов хардуер, или услуги, като iCloud през 2011 година, първния MacBook Pro с ретина дисплей през 2012 година, текущия Mac Pro през 2013 година и новия iPad Pro през 2017 година. Миналата година конференцията беше домакин на около 5000 разработчици и 1000 инженери, а предвид близостта на Конгресния център в Сан Хосе със седалището на Apple в Купертино, повече инженери от компанията ще могат да присъстват, без да е нужно да пътуват до Сан Франциско. Цената на билетите вероятно ще е около 1599 долара, като ще има и раздадени на случаен принцип, чрез лотария. Тези, които искат да присъстват, трябва да се уверят, че са записани в Програмата за разработчици, преди официалното обявяване на WWDC 2018. Въпреки, че компанията не може да осигури място за всички желаещи, официалното откриване ще се предава онлайн на сайта на компанията, както всяка година и ще може да се гледа на устройствата й, както и на други компютри с браузъра Edge.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This