Изберете страница

Една от най-горещите нови функции, приписвана на следващия iPhone, беше представена от Xiaomi

Xiaomi е бързо развиваща се китайска компания, която залага на качествени Android телефони на достъпни цени. Така тя бързо си проправи път към челните позиции на местния пазар, въпреки че смартфоните й не се рпазпространяват официално извън страната.

Вчера Xiaomi анонсира новите си модели Mi 5s и Mi 5s Plus. Наименованията ви звучат познато нали? За съжаление приликата не е само в номерацията и китайската компания е копирала много повече от Apple.

По подобие на iPhone Mi 5s Plus е по-големият модел и също като американския си събрат притежава двойна камера. Каква изненада, нали?

Останалите му характеристики включват процесор Snapdragon 821, 5.2 инчов 1080р дисплей с поддръжка на Force Touch, 3200 mAh батерия, до 128 GB вградена и 4 GB оперативна памет.

На глед дребните прилики обаче не свършват до тук. Под дисплея на Mi 5s Plus се крие нещо, което според слуховете до момента, беше свързвано с бъдещия десети, юбилеен модел на iPhone, а именно нов, ултразвуков четец за пръстови отпечатъци.

Всъщност точно това щеше да е една от изненадите в следващия модел на Apple – скритият сензор да не заема физическо място на дисплея, а да бъде вграден в него. Какво съвпадение само! Така американският гигант щеше най-сетне да си осигури възможността да предостави на потребителите по-малък модел, без да се налага да намалява размерите на дисплея, защото рамката около него най-сетне щеше да стане ненужна.

За съжаление тази година Apple направи само първата стъпка към тази решаваща промяна, като постави капацитивен хоум бутон в своите iPhone 7 и iPhone 7 Plus, може би за да опипа почвата и да си осигури повече време за тестване на новата технология, а може би, за да запази основниите промени за следващия си модел. Каквато и да е била причината, поради която компанията се забави с вграждането на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея, амбициозният й китайски съперник я изпревари, а Xiaomi Mi 5s и Mi 5s Plus ще бъдат на разположение за предварителни поръчки след 29 септември на цени започващи от 300 и 345 долара.

Едно е ясно, Apple години наред задава тенденциите в областта на мобилните технологии, а много от Android производителите не само ги следват, но и се опитват да ги предоставят първи, за да спечелят някакво предимство на вече пренаситения пазар. Как ще се развият нещата и ще предяви ли компанята претенции към китайския си конкурент за отявлената кражба на идеи, ще разберем в следващите месеци.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This