Един нов доклад, публикуван от The Wall Street Journal събуди старите слухове за замяна на патентования от Apple Lightning конектор с USB-C. В него се споменава устройство с голям, извит OLED дисплей, което ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, в замяна на функционална зона на екрана.

Итересно е, че изданието нарича бъдещия юбилеен модел на компанията „10th Anniversary Edition”, което ни навежда на мисълта, че той може би няма да се казва iPhone 8, а iPhone X и Apple ще наблегне именно на това в маркетинговата си стратегия тази есен.

В статията отново намираме оскъдна информация по отношение на останалите два съпътстващи модела, които ще бъдат скромен ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus и ще формират по-ниския ценови клас в гамата, след като за звездата на шоуто се очаква „скромната“ цена от 1000 долара.

WSJ се слави с добри резултати, що се отнася до прогнозиране на бъдещите стъпки на компанията, така че може би тази година наистина ще станем свидетели на дебюта на първото iOS  устройство, което няма да използва патентования от Apple Lightning порт, който дебютира през 2012 година с iPhone 5.