Изберете страница

WSJ: iPhone 8 ще дойде с USB-C порт, вместо Lightning

Един нов доклад, публикуван от The Wall Street Journal събуди старите слухове за замяна на патентования от Apple Lightning конектор с USB-C. В него се споменава устройство с голям, извит OLED дисплей, което ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, в замяна на функционална зона на екрана.

Итересно е, че изданието нарича бъдещия юбилеен модел на компанията „10th Anniversary Edition”, което ни навежда на мисълта, че той може би няма да се казва iPhone 8, а iPhone X и Apple ще наблегне именно на това в маркетинговата си стратегия тази есен.

В статията отново намираме оскъдна информация по отношение на останалите два съпътстващи модела, които ще бъдат скромен ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus и ще формират по-ниския ценови клас в гамата, след като за звездата на шоуто се очаква „скромната“ цена от 1000 долара.

WSJ се слави с добри резултати, що се отнася до прогнозиране на бъдещите стъпки на компанията, така че може би тази година наистина ще станем свидетели на дебюта на първото iOS  устройство, което няма да използва патентования от Apple Lightning порт, който дебютира през 2012 година с iPhone 5.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This