Изберете страница

WSJ: iPhone 8 ще дойде с USB-C порт, вместо Lightning

Един нов доклад, публикуван от The Wall Street Journal събуди старите слухове за замяна на патентования от Apple Lightning конектор с USB-C. В него се споменава устройство с голям, извит OLED дисплей, което ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, в замяна на функционална зона на екрана.

Итересно е, че изданието нарича бъдещия юбилеен модел на компанията „10th Anniversary Edition”, което ни навежда на мисълта, че той може би няма да се казва iPhone 8, а iPhone X и Apple ще наблегне именно на това в маркетинговата си стратегия тази есен.

В статията отново намираме оскъдна информация по отношение на останалите два съпътстващи модела, които ще бъдат скромен ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus и ще формират по-ниския ценови клас в гамата, след като за звездата на шоуто се очаква „скромната“ цена от 1000 долара.

WSJ се слави с добри резултати, що се отнася до прогнозиране на бъдещите стъпки на компанията, така че може би тази година наистина ще станем свидетели на дебюта на първото iOS  устройство, което няма да използва патентования от Apple Lightning порт, който дебютира през 2012 година с iPhone 5.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This