Изберете Страница

WSJ: iPhone 8 ще дойде с USB-C порт, вместо Lightning

Един нов доклад, публикуван от The Wall Street Journal събуди старите слухове за замяна на патентования от Apple Lightning конектор с USB-C. В него се споменава устройство с голям, извит OLED дисплей, което ще изгуби и своя емблематичен хоум бутон, в замяна на функционална зона на екрана.

Итересно е, че изданието нарича бъдещия юбилеен модел на компанията „10th Anniversary Edition”, което ни навежда на мисълта, че той може би няма да се казва iPhone 8, а iPhone X и Apple ще наблегне именно на това в маркетинговата си стратегия тази есен.

В статията отново намираме оскъдна информация по отношение на останалите два съпътстващи модела, които ще бъдат скромен ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus и ще формират по-ниския ценови клас в гамата, след като за звездата на шоуто се очаква „скромната“ цена от 1000 долара.

WSJ се слави с добри резултати, що се отнася до прогнозиране на бъдещите стъпки на компанията, така че може би тази година наистина ще станем свидетели на дебюта на първото iOS  устройство, което няма да използва патентования от Apple Lightning порт, който дебютира през 2012 година с iPhone 5.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This