Изберете страница

TSMC започва производството на чипове A15 Bionic за iPhone 13

Преди няколко седмици беше съобщено, че Apple е започнала производството на следващото поколение чипове от серията М за предстоящия Mac. Сега нов доклад на DigiTimes твърди, че чипът A15 Bionic, който ще захранва серията iPhone 13, също е влязъл в производство в TSMC.

За съжаление все още не са известни подробности като основна архитектура или производствен процес, но като се има предвид разликата между чиповете от серията М и А, вероятно той ще се основава на същия 5NMP (5nm+) процес, който с използва за новия М2.

Проблемите с доставките обаче, все още могат да засегнат Apple и планираното производство. През последните няколко седмици вече има множество доклади, в които се твърди, че глобалният недостиг на полупроводници все още прави бъдещето несигурно за останалата част от 2021 година. Въпреки това надеждни източници като анализатора Минг-Чи Куо прогнозират, че забавяне на старта е малко вероятно за серията iPhone 13.

Що се отнася до самите телефони, те ще внесат някои основни промени, като 120 Hz дисплей, благодарение на LTPO OLED панела, надстройка на камерата, разширяване на стабилизацията на изображението към цялата серия, намаляване на прореза в горната част на екрана и по-малко изпъкнала задна камера, в сравнение с предходните модели, а дебелината на самите телефони ще се увеличи малко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This