Преди няколко седмици беше съобщено, че Apple е започнала производството на следващото поколение чипове от серията М за предстоящия Mac. Сега нов доклад на DigiTimes твърди, че чипът A15 Bionic, който ще захранва серията iPhone 13, също е влязъл в производство в TSMC.

За съжаление все още не са известни подробности като основна архитектура или производствен процес, но като се има предвид разликата между чиповете от серията М и А, вероятно той ще се основава на същия 5NMP (5nm+) процес, който с използва за новия М2.

Проблемите с доставките обаче, все още могат да засегнат Apple и планираното производство. През последните няколко седмици вече има множество доклади, в които се твърди, че глобалният недостиг на полупроводници все още прави бъдещето несигурно за останалата част от 2021 година. Въпреки това надеждни източници като анализатора Минг-Чи Куо прогнозират, че забавяне на старта е малко вероятно за серията iPhone 13.

Що се отнася до самите телефони, те ще внесат някои основни промени, като 120 Hz дисплей, благодарение на LTPO OLED панела, надстройка на камерата, разширяване на стабилизацията на изображението към цялата серия, намаляване на прореза в горната част на екрана и по-малко изпъкнала задна камера, в сравнение с предходните модели, а дебелината на самите телефони ще се увеличи малко.