Изберете Страница

TSMC започва производството на чипове A15 Bionic за iPhone 13

Преди няколко седмици беше съобщено, че Apple е започнала производството на следващото поколение чипове от серията М за предстоящия Mac. Сега нов доклад на DigiTimes твърди, че чипът A15 Bionic, който ще захранва серията iPhone 13, също е влязъл в производство в TSMC.

За съжаление все още не са известни подробности като основна архитектура или производствен процес, но като се има предвид разликата между чиповете от серията М и А, вероятно той ще се основава на същия 5NMP (5nm+) процес, който с използва за новия М2.

Проблемите с доставките обаче, все още могат да засегнат Apple и планираното производство. През последните няколко седмици вече има множество доклади, в които се твърди, че глобалният недостиг на полупроводници все още прави бъдещето несигурно за останалата част от 2021 година. Въпреки това надеждни източници като анализатора Минг-Чи Куо прогнозират, че забавяне на старта е малко вероятно за серията iPhone 13.

Що се отнася до самите телефони, те ще внесат някои основни промени, като 120 Hz дисплей, благодарение на LTPO OLED панела, надстройка на камерата, разширяване на стабилизацията на изображението към цялата серия, намаляване на прореза в горната част на екрана и по-малко изпъкнала задна камера, в сравнение с предходните модели, а дебелината на самите телефони ще се увеличи малко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар