Изберете Страница

TSMC започва производството на чипове A15 Bionic за iPhone 13

Преди няколко седмици беше съобщено, че Apple е започнала производството на следващото поколение чипове от серията М за предстоящия Mac. Сега нов доклад на DigiTimes твърди, че чипът A15 Bionic, който ще захранва серията iPhone 13, също е влязъл в производство в TSMC.

За съжаление все още не са известни подробности като основна архитектура или производствен процес, но като се има предвид разликата между чиповете от серията М и А, вероятно той ще се основава на същия 5NMP (5nm+) процес, който с използва за новия М2.

Проблемите с доставките обаче, все още могат да засегнат Apple и планираното производство. През последните няколко седмици вече има множество доклади, в които се твърди, че глобалният недостиг на полупроводници все още прави бъдещето несигурно за останалата част от 2021 година. Въпреки това надеждни източници като анализатора Минг-Чи Куо прогнозират, че забавяне на старта е малко вероятно за серията iPhone 13.

Що се отнася до самите телефони, те ще внесат някои основни промени, като 120 Hz дисплей, благодарение на LTPO OLED панела, надстройка на камерата, разширяване на стабилизацията на изображението към цялата серия, намаляване на прореза в горната част на екрана и по-малко изпъкнала задна камера, в сравнение с предходните модели, а дебелината на самите телефони ще се увеличи малко.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This