Изберете Страница

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент.

Вече можете да кажете “Hey Siri, start a screen recording” и видеото ще започне да се записва автоматично, докато не докоснете, зада го изключите или не кажете “Stop the screen recording”, след като отново сте активирали асистента.

Трябва да обърнем внимание, че формулировката на командата трябва да е конкретна, за да започне записът, тъй като “take a screen recording” например, води до скрийншот, а не до функцията за запис на видео. Siri отдавна може да прави скрийншоти, но опцията за запис е нова и пристига с първата бета версия на iOS 16.5. В предишните версии на софтуера, когато помолите асистента да започне запис на екрана, той извършваше търсене в мрежата или отговаряше, че няма инсталирано такова приложение.

Очаква се iOS 16.5 Beta 1 да бъде пусната за публичните бета тестери по-късно таз седмица. Освен горепосочената функция за запис на екрана, в нея Apple е добавила и раздел Sport в приложението Apple News и това е всичко ново, открито до момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This