Изберете страница

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент.

Вече можете да кажете “Hey Siri, start a screen recording” и видеото ще започне да се записва автоматично, докато не докоснете, зада го изключите или не кажете “Stop the screen recording”, след като отново сте активирали асистента.

Трябва да обърнем внимание, че формулировката на командата трябва да е конкретна, за да започне записът, тъй като “take a screen recording” например, води до скрийншот, а не до функцията за запис на видео. Siri отдавна може да прави скрийншоти, но опцията за запис е нова и пристига с първата бета версия на iOS 16.5. В предишните версии на софтуера, когато помолите асистента да започне запис на екрана, той извършваше търсене в мрежата или отговаряше, че няма инсталирано такова приложение.

Очаква се iOS 16.5 Beta 1 да бъде пусната за публичните бета тестери по-късно таз седмица. Освен горепосочената функция за запис на екрана, в нея Apple е добавила и раздел Sport в приложението Apple News и това е всичко ново, открито до момента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This