Изберете Страница

Samsung и Microsoft работят заедно, за да откраднат знакова функция на Apple

Един от най-упоритите слухове е този, че Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще имат нов режим, позволяващ работата да се прехвърли на по-голям дисплей. Те ще бъдат съвместими с Windows 10 компютри, а сензорът им за пръстови отпечатъци, ще може да се използва за отключването им. Звучи ви познато, нали?

Разбира се, че е така тъй като на този принцип работи отключването на Mac с помощта на Apple Watch. Концепцията за използване на близостта на свързани чрез Bluetooth устройства във връзка със сигурността на компютъра не е нова. Има поне дузина приложения от трети страни, които позволяват подобни действия с iPhone.

В отговор на въпроса на клиент, дали програмата за отключване с пръстов отпечатък Flow, ще може да бъде инсталирана на всеки компютър с Windows 10, Samsung заяви, че тази функция ще стане достъпна веднага, след като Microsoft пусне своя следващ голям ъпдейт в началото на април. Така ще можете да инсталирате Flow на Android и Windows 10 устройснва и да ги сдвоите чрез Bluetooth, за да отключвате компютъра чрез сензора за пръстови отпечатъци на телефона си. Функцията в момента работи само на Galaxy Tab Pro S, но ще бъде актуализираан с поддръжката на всички Windows 10 компютри.

Не нещо ново Samsung да взима „на заем“ или да се „вдъхновява“ от разработки на своя основен конкурент на пазара Apple, но безспорно не е нещо, което да й носи червени точки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This