Изберете Страница

Samsung и Microsoft работят заедно, за да откраднат знакова функция на Apple

Един от най-упоритите слухове е този, че Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще имат нов режим, позволяващ работата да се прехвърли на по-голям дисплей. Те ще бъдат съвместими с Windows 10 компютри, а сензорът им за пръстови отпечатъци, ще може да се използва за отключването им. Звучи ви познато, нали?

Разбира се, че е така тъй като на този принцип работи отключването на Mac с помощта на Apple Watch. Концепцията за използване на близостта на свързани чрез Bluetooth устройства във връзка със сигурността на компютъра не е нова. Има поне дузина приложения от трети страни, които позволяват подобни действия с iPhone.

В отговор на въпроса на клиент, дали програмата за отключване с пръстов отпечатък Flow, ще може да бъде инсталирана на всеки компютър с Windows 10, Samsung заяви, че тази функция ще стане достъпна веднага, след като Microsoft пусне своя следващ голям ъпдейт в началото на април. Така ще можете да инсталирате Flow на Android и Windows 10 устройснва и да ги сдвоите чрез Bluetooth, за да отключвате компютъра чрез сензора за пръстови отпечатъци на телефона си. Функцията в момента работи само на Galaxy Tab Pro S, но ще бъде актуализираан с поддръжката на всички Windows 10 компютри.

Не нещо ново Samsung да взима „на заем“ или да се „вдъхновява“ от разработки на своя основен конкурент на пазара Apple, но безспорно не е нещо, което да й носи червени точки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This