Изберете Страница

Samsung и Microsoft работят заедно, за да откраднат знакова функция на Apple

Един от най-упоритите слухове е този, че Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще имат нов режим, позволяващ работата да се прехвърли на по-голям дисплей. Те ще бъдат съвместими с Windows 10 компютри, а сензорът им за пръстови отпечатъци, ще може да се използва за отключването им. Звучи ви познато, нали?

Разбира се, че е така тъй като на този принцип работи отключването на Mac с помощта на Apple Watch. Концепцията за използване на близостта на свързани чрез Bluetooth устройства във връзка със сигурността на компютъра не е нова. Има поне дузина приложения от трети страни, които позволяват подобни действия с iPhone.

В отговор на въпроса на клиент, дали програмата за отключване с пръстов отпечатък Flow, ще може да бъде инсталирана на всеки компютър с Windows 10, Samsung заяви, че тази функция ще стане достъпна веднага, след като Microsoft пусне своя следващ голям ъпдейт в началото на април. Така ще можете да инсталирате Flow на Android и Windows 10 устройснва и да ги сдвоите чрез Bluetooth, за да отключвате компютъра чрез сензора за пръстови отпечатъци на телефона си. Функцията в момента работи само на Galaxy Tab Pro S, но ще бъде актуализираан с поддръжката на всички Windows 10 компютри.

Не нещо ново Samsung да взима „на заем“ или да се „вдъхновява“ от разработки на своя основен конкурент на пазара Apple, но безспорно не е нещо, което да й носи червени точки!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This