Един от най-упоритите слухове е този, че Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще имат нов режим, позволяващ работата да се прехвърли на по-голям дисплей. Те ще бъдат съвместими с Windows 10 компютри, а сензорът им за пръстови отпечатъци, ще може да се използва за отключването им. Звучи ви познато, нали?

Разбира се, че е така тъй като на този принцип работи отключването на Mac с помощта на Apple Watch. Концепцията за използване на близостта на свързани чрез Bluetooth устройства във връзка със сигурността на компютъра не е нова. Има поне дузина приложения от трети страни, които позволяват подобни действия с iPhone.

В отговор на въпроса на клиент, дали програмата за отключване с пръстов отпечатък Flow, ще може да бъде инсталирана на всеки компютър с Windows 10, Samsung заяви, че тази функция ще стане достъпна веднага, след като Microsoft пусне своя следващ голям ъпдейт в началото на април. Така ще можете да инсталирате Flow на Android и Windows 10 устройснва и да ги сдвоите чрез Bluetooth, за да отключвате компютъра чрез сензора за пръстови отпечатъци на телефона си. Функцията в момента работи само на Galaxy Tab Pro S, но ще бъде актуализираан с поддръжката на всички Windows 10 компютри.

Не нещо ново Samsung да взима „на заем“ или да се „вдъхновява“ от разработки на своя основен конкурент на пазара Apple, но безспорно не е нещо, което да й носи червени точки!