Изберете Страница

OLED дисплеят на iPhone 14 ще използва нова технология

Вече стана ясно, че дисплеят на iPhone 14 ще предоставя два типа изжиявване, също като този на предишната серия – Pro моделите ще поддържат честота на опресняване до 120 Hz, а стандартните ще са с фиксирана честота от 60 Hz. OLED панелите, които Apple ще използва в тазгодишното поколение iPhone обаче ще се радват на последната нова технология в производствения процес на Samsung, твърди Рос Йънг.

Според известният анализатор, серията iPhone 14 ще включва OLED панели от новото М12 поколение, които Samsung не е използвала дори в своя Galaxy S22, за да намали разходите.

Както вече знаете iPhone X беше първият модел на компанията, който премина към OLED дисплей. Технологията осигурява превъзходна производителност по отношение на цветовете и яркостта, а и е значително по-енергоефективна от LCD. Като добавим и динамичните честоти на опресняване на ProMotion дисплеите на Apple, използвани в Pro вариантите, удоволствието е пълно. С годините компанията прехвърли постепенно всичките си смартфони към OLED панелите, с изключение на SE, а в iPhone 13 Pro/13 Pro Max добави и честота на опресняване до 120 Hz. Samsung беше първият и единствен доставчик на OLED панели за iPhone X и така започна състезанието чий екран е по-добър.

Сега Йънг твърди, че всички модели iPhone 14 ще имат подобни дисплеи, що се отнася до OLED технологията на Samsung – M12 OLED, или най-голямата иновация на компанията към момента. Тя подобрява производителността на дисплея, точността на цветовете и енергийната ефективност. Твърденията на анализатора отразяват два по-стари доклада на The Elec, които сочеха, че Samsung няма да използва новата технология М12 за Galaxy S22, а тя не беше привилегия и на миналогодишния iPhone 13, тъй като и в двата случая компаниите използваха М11 OLED панели. Още тогава The Elec заяви, че iPhone 14 ще са първите модели, които ще се доставят с M12 OLED панели, а технологията ще бъде използвана и в предстоящия Galaxy Z Fold 4.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This