Изберете страница

OLED дисплеят на iPhone 14 ще използва нова технология

Вече стана ясно, че дисплеят на iPhone 14 ще предоставя два типа изжиявване, също като този на предишната серия – Pro моделите ще поддържат честота на опресняване до 120 Hz, а стандартните ще са с фиксирана честота от 60 Hz. OLED панелите, които Apple ще използва в тазгодишното поколение iPhone обаче ще се радват на последната нова технология в производствения процес на Samsung, твърди Рос Йънг.

Според известният анализатор, серията iPhone 14 ще включва OLED панели от новото М12 поколение, които Samsung не е използвала дори в своя Galaxy S22, за да намали разходите.

Както вече знаете iPhone X беше първият модел на компанията, който премина към OLED дисплей. Технологията осигурява превъзходна производителност по отношение на цветовете и яркостта, а и е значително по-енергоефективна от LCD. Като добавим и динамичните честоти на опресняване на ProMotion дисплеите на Apple, използвани в Pro вариантите, удоволствието е пълно. С годините компанията прехвърли постепенно всичките си смартфони към OLED панелите, с изключение на SE, а в iPhone 13 Pro/13 Pro Max добави и честота на опресняване до 120 Hz. Samsung беше първият и единствен доставчик на OLED панели за iPhone X и така започна състезанието чий екран е по-добър.

Сега Йънг твърди, че всички модели iPhone 14 ще имат подобни дисплеи, що се отнася до OLED технологията на Samsung – M12 OLED, или най-голямата иновация на компанията към момента. Тя подобрява производителността на дисплея, точността на цветовете и енергийната ефективност. Твърденията на анализатора отразяват два по-стари доклада на The Elec, които сочеха, че Samsung няма да използва новата технология М12 за Galaxy S22, а тя не беше привилегия и на миналогодишния iPhone 13, тъй като и в двата случая компаниите използваха М11 OLED панели. Още тогава The Elec заяви, че iPhone 14 ще са първите модели, които ще се доставят с M12 OLED панели, а технологията ще бъде използвана и в предстоящия Galaxy Z Fold 4.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This