Изберете страница

Nikkei: Apple ще представи три различни модела iPhone 8

Противно на всички мрачни прогнози, iPhone 7 се продава учудващо добре, въпреки почти идентичния с предшествениците си дизайн. На следващия, юбилеен модел на компанията обаче, се възлагат огромни надежди. Освен основния редизайн, който се очаква да претърпи iPhone 8, той ще дойде и в три модела, за разлика от всички свои предшественици до сега. Да, правилно разбрахте – три.

Нов доклад на Nikkei Asian Review твърди, че Apple работи върху три телефона, които ще разполагат с 4.7, 5 и 5.5 инчови дисплеи. Както вече сме чували от други източници, корпусът им ще бъде изработен изцяло от закалено стъкло, с метална рамка отстрани, като доставчици на панелите ще бъдат китайските компании Biel Crystal Manufactory и Lens Technology. Това предполага, че и трите модела ще имат и стъклен гръб, като договорите за производството му вече са сключени с Foxconn и дъщерните й дружества, но в случай, че те не могат да осигурят необходимите компоненти, компанията може да промени плановете си, както се получи с Pro модела тази година и само премиум вариантът да бъде с изцяло стъклен корпус. Що се отнася до металната рамка, в доклада се споменава само, че тя ще е изцяло нова, но Apple все още не е взела окончателно решение за нейния дизайн.

Именно за 5.5 инчовият iPhone 8 е предвиден и извит AMOLED дисплей, доставен от Samsung, а останалите два, според източниците на японския сайт, ще се придържат към традиционните LCD екрани.

Останалите подробности в доклада включват безжично зареждане, премахване на добре познатият ни хоум бутон и вграждането му, заедно със сензора за пръстови отпечатъци под дисплея – неща, които вече сме чували.

Всъщност освен появата на информация за трети 5 инчов модел, този доклад реално оспорва твърденията на анализатора от Gabelli & Co, Хенди Сусанто и изпълнителния директор на Universal Display, Дарис Лиу, че AMOLED дисплеите ще бъдат ограничени до едно „специално издание iPhone 8”, докато доставчиците успеят да отговорят на нуждите на Apple за пълното им разгръщане във всички модели. Явно Apple е преценила, че за да избегне недостиг на компоненти, поради сложната технология за производство на извитите AMOLED панели, поне догодина, те ще са преимущество само на топ модела iPhone 8, а може би следващата година, вече всички варианти на емблематичния смартфон на компанията, ще разполагат с мечтания ярък и контрастен дисплей.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This