Изберете страница

Nikkei: Apple ще представи три различни модела iPhone 8

Противно на всички мрачни прогнози, iPhone 7 се продава учудващо добре, въпреки почти идентичния с предшествениците си дизайн. На следващия, юбилеен модел на компанията обаче, се възлагат огромни надежди. Освен основния редизайн, който се очаква да претърпи iPhone 8, той ще дойде и в три модела, за разлика от всички свои предшественици до сега. Да, правилно разбрахте – три.

Нов доклад на Nikkei Asian Review твърди, че Apple работи върху три телефона, които ще разполагат с 4.7, 5 и 5.5 инчови дисплеи. Както вече сме чували от други източници, корпусът им ще бъде изработен изцяло от закалено стъкло, с метална рамка отстрани, като доставчици на панелите ще бъдат китайските компании Biel Crystal Manufactory и Lens Technology. Това предполага, че и трите модела ще имат и стъклен гръб, като договорите за производството му вече са сключени с Foxconn и дъщерните й дружества, но в случай, че те не могат да осигурят необходимите компоненти, компанията може да промени плановете си, както се получи с Pro модела тази година и само премиум вариантът да бъде с изцяло стъклен корпус. Що се отнася до металната рамка, в доклада се споменава само, че тя ще е изцяло нова, но Apple все още не е взела окончателно решение за нейния дизайн.

Именно за 5.5 инчовият iPhone 8 е предвиден и извит AMOLED дисплей, доставен от Samsung, а останалите два, според източниците на японския сайт, ще се придържат към традиционните LCD екрани.

Останалите подробности в доклада включват безжично зареждане, премахване на добре познатият ни хоум бутон и вграждането му, заедно със сензора за пръстови отпечатъци под дисплея – неща, които вече сме чували.

Всъщност освен появата на информация за трети 5 инчов модел, този доклад реално оспорва твърденията на анализатора от Gabelli & Co, Хенди Сусанто и изпълнителния директор на Universal Display, Дарис Лиу, че AMOLED дисплеите ще бъдат ограничени до едно „специално издание iPhone 8”, докато доставчиците успеят да отговорят на нуждите на Apple за пълното им разгръщане във всички модели. Явно Apple е преценила, че за да избегне недостиг на компоненти, поради сложната технология за производство на извитите AMOLED панели, поне догодина, те ще са преимущество само на топ модела iPhone 8, а може би следващата година, вече всички варианти на емблематичния смартфон на компанията, ще разполагат с мечтания ярък и контрастен дисплей.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This