Изберете Страница

Nikkei: Apple ще представи три различни модела iPhone 8

Противно на всички мрачни прогнози, iPhone 7 се продава учудващо добре, въпреки почти идентичния с предшествениците си дизайн. На следващия, юбилеен модел на компанията обаче, се възлагат огромни надежди. Освен основния редизайн, който се очаква да претърпи iPhone 8, той ще дойде и в три модела, за разлика от всички свои предшественици до сега. Да, правилно разбрахте – три.

Нов доклад на Nikkei Asian Review твърди, че Apple работи върху три телефона, които ще разполагат с 4.7, 5 и 5.5 инчови дисплеи. Както вече сме чували от други източници, корпусът им ще бъде изработен изцяло от закалено стъкло, с метална рамка отстрани, като доставчици на панелите ще бъдат китайските компании Biel Crystal Manufactory и Lens Technology. Това предполага, че и трите модела ще имат и стъклен гръб, като договорите за производството му вече са сключени с Foxconn и дъщерните й дружества, но в случай, че те не могат да осигурят необходимите компоненти, компанията може да промени плановете си, както се получи с Pro модела тази година и само премиум вариантът да бъде с изцяло стъклен корпус. Що се отнася до металната рамка, в доклада се споменава само, че тя ще е изцяло нова, но Apple все още не е взела окончателно решение за нейния дизайн.

Именно за 5.5 инчовият iPhone 8 е предвиден и извит AMOLED дисплей, доставен от Samsung, а останалите два, според източниците на японския сайт, ще се придържат към традиционните LCD екрани.

Останалите подробности в доклада включват безжично зареждане, премахване на добре познатият ни хоум бутон и вграждането му, заедно със сензора за пръстови отпечатъци под дисплея – неща, които вече сме чували.

Всъщност освен появата на информация за трети 5 инчов модел, този доклад реално оспорва твърденията на анализатора от Gabelli & Co, Хенди Сусанто и изпълнителния директор на Universal Display, Дарис Лиу, че AMOLED дисплеите ще бъдат ограничени до едно „специално издание iPhone 8”, докато доставчиците успеят да отговорят на нуждите на Apple за пълното им разгръщане във всички модели. Явно Apple е преценила, че за да избегне недостиг на компоненти, поради сложната технология за производство на извитите AMOLED панели, поне догодина, те ще са преимущество само на топ модела iPhone 8, а може би следващата година, вече всички варианти на емблематичния смартфон на компанията, ще разполагат с мечтания ярък и контрастен дисплей.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. 4.7 инчовият iPhone 8 може да е голяма изненада | Apple Fans Bulgaria - […] слуховете до момента, Apple ще представи три модела iPhone 8 следващата година. Най-интересният от тях […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This