Изберете Страница

Nikkei: Apple ще представи три различни модела iPhone 8

Противно на всички мрачни прогнози, iPhone 7 се продава учудващо добре, въпреки почти идентичния с предшествениците си дизайн. На следващия, юбилеен модел на компанията обаче, се възлагат огромни надежди. Освен основния редизайн, който се очаква да претърпи iPhone 8, той ще дойде и в три модела, за разлика от всички свои предшественици до сега. Да, правилно разбрахте – три.

Нов доклад на Nikkei Asian Review твърди, че Apple работи върху три телефона, които ще разполагат с 4.7, 5 и 5.5 инчови дисплеи. Както вече сме чували от други източници, корпусът им ще бъде изработен изцяло от закалено стъкло, с метална рамка отстрани, като доставчици на панелите ще бъдат китайските компании Biel Crystal Manufactory и Lens Technology. Това предполага, че и трите модела ще имат и стъклен гръб, като договорите за производството му вече са сключени с Foxconn и дъщерните й дружества, но в случай, че те не могат да осигурят необходимите компоненти, компанията може да промени плановете си, както се получи с Pro модела тази година и само премиум вариантът да бъде с изцяло стъклен корпус. Що се отнася до металната рамка, в доклада се споменава само, че тя ще е изцяло нова, но Apple все още не е взела окончателно решение за нейния дизайн.

Именно за 5.5 инчовият iPhone 8 е предвиден и извит AMOLED дисплей, доставен от Samsung, а останалите два, според източниците на японския сайт, ще се придържат към традиционните LCD екрани.

Останалите подробности в доклада включват безжично зареждане, премахване на добре познатият ни хоум бутон и вграждането му, заедно със сензора за пръстови отпечатъци под дисплея – неща, които вече сме чували.

Всъщност освен появата на информация за трети 5 инчов модел, този доклад реално оспорва твърденията на анализатора от Gabelli & Co, Хенди Сусанто и изпълнителния директор на Universal Display, Дарис Лиу, че AMOLED дисплеите ще бъдат ограничени до едно „специално издание iPhone 8”, докато доставчиците успеят да отговорят на нуждите на Apple за пълното им разгръщане във всички модели. Явно Apple е преценила, че за да избегне недостиг на компоненти, поради сложната технология за производство на извитите AMOLED панели, поне догодина, те ще са преимущество само на топ модела iPhone 8, а може би следващата година, вече всички варианти на емблематичния смартфон на компанията, ще разполагат с мечтания ярък и контрастен дисплей.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. 4.7 инчовият iPhone 8 може да е голяма изненада | Apple Fans Bulgaria - […] слуховете до момента, Apple ще представи три модела iPhone 8 следващата година. Най-интересният от тях […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This