Изберете Страница

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft прекратява поддръжката на своята клавиатура SwiftKey за iOS, а самото приложение ще бъде премахнато от App Store от 5 октомври, потвърди самата компания.

В отговор на запитване от страна на ZDNet за повече информация заради липсата на актуализация на приложението повече от година, директорът по управление на продуктите в SwiftKey, Крис Улф обяви:

“От 5 октомври поддръжката за SwiftKey за iOS ще приключи и приложението ще бъде премахнато от App Store. Microsoft ще продължи да поддържа апликацията за Android, както и основната технология, захранваща клавиатурата за Windows. Потребителите, които имат инсталирана SwiftKey на своя iPhone, ще могат да продължат да я използват, докато тя не бъде деинсталирана ръчно, или устройството не бъде сменено”.

Microsoft не посочва причините за своето решение да спре приложението за iOS, но се спекулира, че то е свързано с политиката на Apple за предоставяне на достъп на разработчиците до определени части от нейния софтуер, тъй като ако избере да не го прави, няма да е лесно да се направи добър продукт, който се нуждае от интеграция, за да работи.

Microsoft придоби SwiftKey през 2016 година, като по това време приложението се използваше от над 300 милиона устройства с Android и iOS, по данни на компанията. То използва алгоритъм за обработка на езика, който помага на потребителите да пишат по-бързо, като предвижда какво ще напишат след това. Microsoft планира да продължи да поддържа SwiftKey за Android в обозримо бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This