Изберете Страница

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft прекратява поддръжката на своята клавиатура SwiftKey за iOS, а самото приложение ще бъде премахнато от App Store от 5 октомври, потвърди самата компания.

В отговор на запитване от страна на ZDNet за повече информация заради липсата на актуализация на приложението повече от година, директорът по управление на продуктите в SwiftKey, Крис Улф обяви:

“От 5 октомври поддръжката за SwiftKey за iOS ще приключи и приложението ще бъде премахнато от App Store. Microsoft ще продължи да поддържа апликацията за Android, както и основната технология, захранваща клавиатурата за Windows. Потребителите, които имат инсталирана SwiftKey на своя iPhone, ще могат да продължат да я използват, докато тя не бъде деинсталирана ръчно, или устройството не бъде сменено”.

Microsoft не посочва причините за своето решение да спре приложението за iOS, но се спекулира, че то е свързано с политиката на Apple за предоставяне на достъп на разработчиците до определени части от нейния софтуер, тъй като ако избере да не го прави, няма да е лесно да се направи добър продукт, който се нуждае от интеграция, за да работи.

Microsoft придоби SwiftKey през 2016 година, като по това време приложението се използваше от над 300 милиона устройства с Android и iOS, по данни на компанията. То използва алгоритъм за обработка на езика, който помага на потребителите да пишат по-бързо, като предвижда какво ще напишат след това. Microsoft планира да продължи да поддържа SwiftKey за Android в обозримо бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This