Очаква се Apple да представи нов модел от бюджетната си линия – iPhone SE 3. Последните слухове сочат, че той ще е с познатия ни вече външен вид, но с по-мощен хардуер.

Японският блог Macotakara твърди, че макар iPhone SE 3 да запази донякъде остарялата си визия, той ще споделя някои от компонентите на сегашната гама iPhone 13, като обсурдно мощния чип А15 например. И макар, че ще има по-малко RAM и съхранение, за да запази ниската си цена, това отваря вратите към 5G за моделите SE за пръв път.

Това, че ще е почти идентичен с текущия iPhone SE 2020 обаче означава, че ще прилича на iPhone 8 от 2017 – 4.7 инчовият IPS екран все още ще е притиснат между дебели рамки в горната и долна част с познатия хоум бутон за Touch ID удостоверяване. В доклада се споменава и по-големият модел iPhone SE Plus, за който се говореше, че е в процес на разработка. Това има смисъл, тъй като последното, което чухме за него беше, че ще бъде отложен за 2023 година.

Macotakara твърди още, че iPhone SE 3 ще влезе в производство още този декември, като ще бъде представен някъде през пролетта на 2022 година. Най-вероятно това ще се случи след края на март, за да може гамата iPhone 13 да е на фокус през и след празничния период. Шестмесечна разлика би трябвало да осигури достатъчно време на желаещите да си закупят най-новия хардуер на компанията.