След като неволното изтичане на официалната версия на iOS 11 заля интернет пространството с купища информация за неизвестни до момента функци на операционната система и препратки към бъдещите устройства на Apple, известният анализатор Минг-Чи Куо се включи в надпреварата с нов доклад, който хвърля повече светлина върху iPhone 8. В съобщението си до инвеститорите, той твърди, че всички цветови вариант на OLED модела, ще имат черна рамка около екрана. Това може би не трябва да ни изненадва, тъй като изрязаната горна част на дисплея, в която ще се помещават камерата и сензорите, би изглеждала изключително зле на бял фон. От друга страна OLED дисплеите могат да поддържат много тъмно черен цвят и подобен фон би осигурил оптичната илюзия, че въобще няма изрязана част, ако рамките отстрани също са черни.

В бележките си Куо посочва също, че можем да очакваме три разцветки iPhone 8 – бяло, черно и златисто, като и трите ще са с черно предно стъкло. Всъщност слуховете за тези три цвята се повиха много по-рано, а според някои от тях, златистия нюанс ще бъде малко по-различен, с меден оттенък и ще се нарича Blush Gold.

В миналото, много от феновете се питаха, как би изглеждал цветен iPhone с черен преден панел, а някои ентусиасти дори създадоха собствени версии, използвайки части от черен и цветен вариант. Е, ако прогнозата на Куо се окаже вярна, тези, коити не харесват белия преден панел, ще могат да си отдъхнат и най-сетне да си купят бял или златист модел.