Изберете страница

iPhone 8 ще има най-добрия мобилен процесор в света

Apple винаги е печелила битката, що се отнася до мобилните процесори, а iPhone оставяше съперниците си далеч назад. За това със сигурност допринася фактът, че компанията разработва както хардуера, така и софтуера за своите устройства. Затова и можем да очакваме, че бъдещият iPhone 8, ще притежава най-мощния, бърз и ефективен процесор в света.

Всъщност се предполага, че компанията ще направи скок от 16 nm, към 10 nm технология, а TSMC ще произвежда новия А11 чип. В момента, прогнозите сочат, че TSMC очаква спад в размер на 3% на консолидираните приходи за първото тримесечие на 2017 година, който се дължи на съкращаване на поръчките на Apple за 16 nm чип на iPhone 7, но техноолгичният процес по производството на 10 nm му наследник, ще започне да генерира приходи съвсем скоро. Очакванията на анализаторите са, че това ще се случи през същото тримесечие и ще смекчи загубите на компанията.

А11 няма да е единствения мобилен процесор, произведен по същата технология през 2017 година. TSMC ще създаде такива и за MediaTek, а HiSilicon и Spreadtrum също влизат в тази категория, а Samsung също разработва свой собствен 10 nm чип за високия си клас устройства от серията Galaxy. Да не забравяме и Snapdragon 835 на Qualcomm, който също е базиран на тази технология.

Защо тогава да очакваме, че А11 ще е най-добрия?

А10 Fusion, който се използва в iPhone 7/Plus изпревари конкурентите си в много тестове и сравнения в реалния живот. Това едва ли е изненадващо, като се има предвид, че iPhone 6s все още успява да надмине смартфони, произведени тази година, включително и Galaxy S7 на Samsung и вече спрения от производство Note 7. Просто няма как да допуснем и минимална възможност, Apple да се изложи именно със своя десети, юбилеен модел iPhone, на който се възлагат толкова големи надежди и очаквания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This