Изберете Страница

iPhone 8 ще има най-добрия мобилен процесор в света

Apple винаги е печелила битката, що се отнася до мобилните процесори, а iPhone оставяше съперниците си далеч назад. За това със сигурност допринася фактът, че компанията разработва както хардуера, така и софтуера за своите устройства. Затова и можем да очакваме, че бъдещият iPhone 8, ще притежава най-мощния, бърз и ефективен процесор в света.

Всъщност се предполага, че компанията ще направи скок от 16 nm, към 10 nm технология, а TSMC ще произвежда новия А11 чип. В момента, прогнозите сочат, че TSMC очаква спад в размер на 3% на консолидираните приходи за първото тримесечие на 2017 година, който се дължи на съкращаване на поръчките на Apple за 16 nm чип на iPhone 7, но техноолгичният процес по производството на 10 nm му наследник, ще започне да генерира приходи съвсем скоро. Очакванията на анализаторите са, че това ще се случи през същото тримесечие и ще смекчи загубите на компанията.

А11 няма да е единствения мобилен процесор, произведен по същата технология през 2017 година. TSMC ще създаде такива и за MediaTek, а HiSilicon и Spreadtrum също влизат в тази категория, а Samsung също разработва свой собствен 10 nm чип за високия си клас устройства от серията Galaxy. Да не забравяме и Snapdragon 835 на Qualcomm, който също е базиран на тази технология.

Защо тогава да очакваме, че А11 ще е най-добрия?

А10 Fusion, който се използва в iPhone 7/Plus изпревари конкурентите си в много тестове и сравнения в реалния живот. Това едва ли е изненадващо, като се има предвид, че iPhone 6s все още успява да надмине смартфони, произведени тази година, включително и Galaxy S7 на Samsung и вече спрения от производство Note 7. Просто няма как да допуснем и минимална възможност, Apple да се изложи именно със своя десети, юбилеен модел iPhone, на който се възлагат толкова големи надежди и очаквания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This