Изберете Страница

iPhone 8 ще има най-добрия мобилен процесор в света

Apple винаги е печелила битката, що се отнася до мобилните процесори, а iPhone оставяше съперниците си далеч назад. За това със сигурност допринася фактът, че компанията разработва както хардуера, така и софтуера за своите устройства. Затова и можем да очакваме, че бъдещият iPhone 8, ще притежава най-мощния, бърз и ефективен процесор в света.

Всъщност се предполага, че компанията ще направи скок от 16 nm, към 10 nm технология, а TSMC ще произвежда новия А11 чип. В момента, прогнозите сочат, че TSMC очаква спад в размер на 3% на консолидираните приходи за първото тримесечие на 2017 година, който се дължи на съкращаване на поръчките на Apple за 16 nm чип на iPhone 7, но техноолгичният процес по производството на 10 nm му наследник, ще започне да генерира приходи съвсем скоро. Очакванията на анализаторите са, че това ще се случи през същото тримесечие и ще смекчи загубите на компанията.

А11 няма да е единствения мобилен процесор, произведен по същата технология през 2017 година. TSMC ще създаде такива и за MediaTek, а HiSilicon и Spreadtrum също влизат в тази категория, а Samsung също разработва свой собствен 10 nm чип за високия си клас устройства от серията Galaxy. Да не забравяме и Snapdragon 835 на Qualcomm, който също е базиран на тази технология.

Защо тогава да очакваме, че А11 ще е най-добрия?

А10 Fusion, който се използва в iPhone 7/Plus изпревари конкурентите си в много тестове и сравнения в реалния живот. Това едва ли е изненадващо, като се има предвид, че iPhone 6s все още успява да надмине смартфони, произведени тази година, включително и Galaxy S7 на Samsung и вече спрения от производство Note 7. Просто няма как да допуснем и минимална възможност, Apple да се изложи именно със своя десети, юбилеен модел iPhone, на който се възлагат толкова големи надежди и очаквания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This