Изберете страница

iPhone 8 може и да няма извит OLED дисплей

Както знаете, повечето слухове за iPhone 8 твърдяха, че той ще дойде с голям, извит OLED дисплей от край до край, с вградени под него сензори. Колегите от MacRumors обаче са попаднали на интересен доклад на анализатора от IHS Markit Уейн Лам, който прогнозира, че това няма да се сбъдне и екранът на десетия юбилеен iPhone ще е плосък, също като този на предшествениците му.

Това е една нова теза, на която не можем да не обърнем внимание, особено на фона на информацията от японския технологичен сайт MacOtakara, който наскоро посочи, че Apple все още не е уточнила окончателния дизайн на своя юбилеен модел и експериментира с различни материали и форм-фактори.

Всъщност дори и да не е извит в краищата, OLED панелът на iPhone 8 ще е най-голямата крачка в историята на iPhone до сега, позволяваща не само един нов и различен дизайн, но и много по-дълъг живот на батерията, тъй като той е значително по-икономичен от гледна точка на консумацията на енергия, в сравнение с добре познатите ни LCD екрани. Именно той обаче ще стане и причината за евентуалното му по-късно появяване на пазара, тъй като според източници по веригата за доставка на компоненти, серийното производство ще започне едва през септември, поради ограничения в количеството налични OLED панели.

Ще трябва да се въоръжим с известна доза търпение и да изчакаме официалното есенно събитие на Apple, за да разберем какво всъщност ни е подготвила компанията, за да отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, а до тогава продължаваме с интерес да следим всички слухове, появяващи се в мрежата и да ви разказваме за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This