Както знаете, повечето слухове за iPhone 8 твърдяха, че той ще дойде с голям, извит OLED дисплей от край до край, с вградени под него сензори. Колегите от MacRumors обаче са попаднали на интересен доклад на анализатора от IHS Markit Уейн Лам, който прогнозира, че това няма да се сбъдне и екранът на десетия юбилеен iPhone ще е плосък, също като този на предшествениците му.

Това е една нова теза, на която не можем да не обърнем внимание, особено на фона на информацията от японския технологичен сайт MacOtakara, който наскоро посочи, че Apple все още не е уточнила окончателния дизайн на своя юбилеен модел и експериментира с различни материали и форм-фактори.

Всъщност дори и да не е извит в краищата, OLED панелът на iPhone 8 ще е най-голямата крачка в историята на iPhone до сега, позволяваща не само един нов и различен дизайн, но и много по-дълъг живот на батерията, тъй като той е значително по-икономичен от гледна точка на консумацията на енергия, в сравнение с добре познатите ни LCD екрани. Именно той обаче ще стане и причината за евентуалното му по-късно появяване на пазара, тъй като според източници по веригата за доставка на компоненти, серийното производство ще започне едва през септември, поради ограничения в количеството налични OLED панели.

Ще трябва да се въоръжим с известна доза търпение и да изчакаме официалното есенно събитие на Apple, за да разберем какво всъщност ни е подготвила компанията, за да отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, а до тогава продължаваме с интерес да следим всички слухове, появяващи се в мрежата и да ви разказваме за тях.