Изберете страница

iPhone 8 може и да няма извит OLED дисплей

Както знаете, повечето слухове за iPhone 8 твърдяха, че той ще дойде с голям, извит OLED дисплей от край до край, с вградени под него сензори. Колегите от MacRumors обаче са попаднали на интересен доклад на анализатора от IHS Markit Уейн Лам, който прогнозира, че това няма да се сбъдне и екранът на десетия юбилеен iPhone ще е плосък, също като този на предшествениците му.

Това е една нова теза, на която не можем да не обърнем внимание, особено на фона на информацията от японския технологичен сайт MacOtakara, който наскоро посочи, че Apple все още не е уточнила окончателния дизайн на своя юбилеен модел и експериментира с различни материали и форм-фактори.

Всъщност дори и да не е извит в краищата, OLED панелът на iPhone 8 ще е най-голямата крачка в историята на iPhone до сега, позволяваща не само един нов и различен дизайн, но и много по-дълъг живот на батерията, тъй като той е значително по-икономичен от гледна точка на консумацията на енергия, в сравнение с добре познатите ни LCD екрани. Именно той обаче ще стане и причината за евентуалното му по-късно появяване на пазара, тъй като според източници по веригата за доставка на компоненти, серийното производство ще започне едва през септември, поради ограничения в количеството налични OLED панели.

Ще трябва да се въоръжим с известна доза търпение и да изчакаме официалното есенно събитие на Apple, за да разберем какво всъщност ни е подготвила компанията, за да отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, а до тогава продължаваме с интерес да следим всички слухове, появяващи се в мрежата и да ви разказваме за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This