Изберете страница

iPhone 8 може и да няма извит OLED дисплей

Както знаете, повечето слухове за iPhone 8 твърдяха, че той ще дойде с голям, извит OLED дисплей от край до край, с вградени под него сензори. Колегите от MacRumors обаче са попаднали на интересен доклад на анализатора от IHS Markit Уейн Лам, който прогнозира, че това няма да се сбъдне и екранът на десетия юбилеен iPhone ще е плосък, също като този на предшествениците му.

Това е една нова теза, на която не можем да не обърнем внимание, особено на фона на информацията от японския технологичен сайт MacOtakara, който наскоро посочи, че Apple все още не е уточнила окончателния дизайн на своя юбилеен модел и експериментира с различни материали и форм-фактори.

Всъщност дори и да не е извит в краищата, OLED панелът на iPhone 8 ще е най-голямата крачка в историята на iPhone до сега, позволяваща не само един нов и различен дизайн, но и много по-дълъг живот на батерията, тъй като той е значително по-икономичен от гледна точка на консумацията на енергия, в сравнение с добре познатите ни LCD екрани. Именно той обаче ще стане и причината за евентуалното му по-късно появяване на пазара, тъй като според източници по веригата за доставка на компоненти, серийното производство ще започне едва през септември, поради ограничения в количеството налични OLED панели.

Ще трябва да се въоръжим с известна доза търпение и да изчакаме официалното есенно събитие на Apple, за да разберем какво всъщност ни е подготвила компанията, за да отбележи десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон, а до тогава продължаваме с интерес да следим всички слухове, появяващи се в мрежата и да ви разказваме за тях.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This