Изберете страница

iPhone 8 може да е малко по-скъп от очакваното

Apple скоро ще обяви своите финансови резултата за изминалото тримесечие, а погледите на всички ще бъдат насочени към новия iPhone 7. Анализаторите очакват компанията да е достигнала 78 милиона продадени бройки от него, което е увеличение с 4%, спрямо същия период на миналата година. Нов доклад сочи, че iPhone 7 Plus е абсолютният фаворит през последното тримесечие, което ни навежда на мисълта, че бъдещият iPhone 8, може би няма да е толкова евтин, колкото се надяваме.

The Wall Street Journal обобщи прогнозите на анализаторите със заключението, че стратегията на компанията да открои iPhone 7 Plus от по-малкия модел още повече, отколкото в предишните си поколения смартфони, работи добре. Без да броим по-големия размер на дисплея и батерията, той е наистина по-добър от iPhone 7 в два основни аспекта – камерата и оперативната памет, а тези характеристики са достатъчни да го откроят от по-малкия му събрат и да оправдаят по-високата му цена. Те са определящи и за избора на потребителите да закупят тази версия, вместо другата, въпреки разликата в цените.

Продажбите на iPhone 7 Plus са нарастнали със 17%, в сравнение с тези на предшественика му iPhone 6s Plus, което от своя страна е довело до спад в търсенето на по-малкия модел.

Всичко това прави възможността цената на бъдещия iPhone 8, от който се очаква да дойде с изцяло обновен дизайн и много нови функции да нарастне, съвсем логична. Това ще бъде оправдано и от голямото търсене на новия, юбилеен модел, който всички очакват с нетърпение.

Apple запази ценообразуването на своите модели почти непроменено, но като се има предвид, че се очаква заедно с iPhone 8, тя да представи още два – iPhone 7s и iPhone 7s Plus, които ще играят ролята на базови модели, съвсем логично е да предположим, че флагманът на тазгодишното поколение смартфони, ще струва повече от другите два модела. Слуховете сочат, че основният конкурен на iPhone 8 Galaxy S8, също ще дойде с по-висока цена, така че остава да разберем, кое от двете предложения ще бъде по-изгодно тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This