Изберете Страница

iPhone 8 може да е малко по-скъп от очакваното

Apple скоро ще обяви своите финансови резултата за изминалото тримесечие, а погледите на всички ще бъдат насочени към новия iPhone 7. Анализаторите очакват компанията да е достигнала 78 милиона продадени бройки от него, което е увеличение с 4%, спрямо същия период на миналата година. Нов доклад сочи, че iPhone 7 Plus е абсолютният фаворит през последното тримесечие, което ни навежда на мисълта, че бъдещият iPhone 8, може би няма да е толкова евтин, колкото се надяваме.

The Wall Street Journal обобщи прогнозите на анализаторите със заключението, че стратегията на компанията да открои iPhone 7 Plus от по-малкия модел още повече, отколкото в предишните си поколения смартфони, работи добре. Без да броим по-големия размер на дисплея и батерията, той е наистина по-добър от iPhone 7 в два основни аспекта – камерата и оперативната памет, а тези характеристики са достатъчни да го откроят от по-малкия му събрат и да оправдаят по-високата му цена. Те са определящи и за избора на потребителите да закупят тази версия, вместо другата, въпреки разликата в цените.

Продажбите на iPhone 7 Plus са нарастнали със 17%, в сравнение с тези на предшественика му iPhone 6s Plus, което от своя страна е довело до спад в търсенето на по-малкия модел.

Всичко това прави възможността цената на бъдещия iPhone 8, от който се очаква да дойде с изцяло обновен дизайн и много нови функции да нарастне, съвсем логична. Това ще бъде оправдано и от голямото търсене на новия, юбилеен модел, който всички очакват с нетърпение.

Apple запази ценообразуването на своите модели почти непроменено, но като се има предвид, че се очаква заедно с iPhone 8, тя да представи още два – iPhone 7s и iPhone 7s Plus, които ще играят ролята на базови модели, съвсем логично е да предположим, че флагманът на тазгодишното поколение смартфони, ще струва повече от другите два модела. Слуховете сочат, че основният конкурен на iPhone 8 Galaxy S8, също ще дойде с по-висока цена, така че остава да разберем, кое от двете предложения ще бъде по-изгодно тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This