Изберете Страница

iPhone 8 може да е малко по-скъп от очакваното

Apple скоро ще обяви своите финансови резултата за изминалото тримесечие, а погледите на всички ще бъдат насочени към новия iPhone 7. Анализаторите очакват компанията да е достигнала 78 милиона продадени бройки от него, което е увеличение с 4%, спрямо същия период на миналата година. Нов доклад сочи, че iPhone 7 Plus е абсолютният фаворит през последното тримесечие, което ни навежда на мисълта, че бъдещият iPhone 8, може би няма да е толкова евтин, колкото се надяваме.

The Wall Street Journal обобщи прогнозите на анализаторите със заключението, че стратегията на компанията да открои iPhone 7 Plus от по-малкия модел още повече, отколкото в предишните си поколения смартфони, работи добре. Без да броим по-големия размер на дисплея и батерията, той е наистина по-добър от iPhone 7 в два основни аспекта – камерата и оперативната памет, а тези характеристики са достатъчни да го откроят от по-малкия му събрат и да оправдаят по-високата му цена. Те са определящи и за избора на потребителите да закупят тази версия, вместо другата, въпреки разликата в цените.

Продажбите на iPhone 7 Plus са нарастнали със 17%, в сравнение с тези на предшественика му iPhone 6s Plus, което от своя страна е довело до спад в търсенето на по-малкия модел.

Всичко това прави възможността цената на бъдещия iPhone 8, от който се очаква да дойде с изцяло обновен дизайн и много нови функции да нарастне, съвсем логична. Това ще бъде оправдано и от голямото търсене на новия, юбилеен модел, който всички очакват с нетърпение.

Apple запази ценообразуването на своите модели почти непроменено, но като се има предвид, че се очаква заедно с iPhone 8, тя да представи още два – iPhone 7s и iPhone 7s Plus, които ще играят ролята на базови модели, съвсем логично е да предположим, че флагманът на тазгодишното поколение смартфони, ще струва повече от другите два модела. Слуховете сочат, че основният конкурен на iPhone 8 Galaxy S8, също ще дойде с по-висока цена, така че остава да разберем, кое от двете предложения ще бъде по-изгодно тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар