Изберете Страница

iPhone 8 може да е малко по-скъп от очакваното

Apple скоро ще обяви своите финансови резултата за изминалото тримесечие, а погледите на всички ще бъдат насочени към новия iPhone 7. Анализаторите очакват компанията да е достигнала 78 милиона продадени бройки от него, което е увеличение с 4%, спрямо същия период на миналата година. Нов доклад сочи, че iPhone 7 Plus е абсолютният фаворит през последното тримесечие, което ни навежда на мисълта, че бъдещият iPhone 8, може би няма да е толкова евтин, колкото се надяваме.

The Wall Street Journal обобщи прогнозите на анализаторите със заключението, че стратегията на компанията да открои iPhone 7 Plus от по-малкия модел още повече, отколкото в предишните си поколения смартфони, работи добре. Без да броим по-големия размер на дисплея и батерията, той е наистина по-добър от iPhone 7 в два основни аспекта – камерата и оперативната памет, а тези характеристики са достатъчни да го откроят от по-малкия му събрат и да оправдаят по-високата му цена. Те са определящи и за избора на потребителите да закупят тази версия, вместо другата, въпреки разликата в цените.

Продажбите на iPhone 7 Plus са нарастнали със 17%, в сравнение с тези на предшественика му iPhone 6s Plus, което от своя страна е довело до спад в търсенето на по-малкия модел.

Всичко това прави възможността цената на бъдещия iPhone 8, от който се очаква да дойде с изцяло обновен дизайн и много нови функции да нарастне, съвсем логична. Това ще бъде оправдано и от голямото търсене на новия, юбилеен модел, който всички очакват с нетърпение.

Apple запази ценообразуването на своите модели почти непроменено, но като се има предвид, че се очаква заедно с iPhone 8, тя да представи още два – iPhone 7s и iPhone 7s Plus, които ще играят ролята на базови модели, съвсем логично е да предположим, че флагманът на тазгодишното поколение смартфони, ще струва повече от другите два модела. Слуховете сочат, че основният конкурен на iPhone 8 Galaxy S8, също ще дойде с по-висока цена, така че остава да разберем, кое от двете предложения ще бъде по-изгодно тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This