Изберете страница

iPhone 8 може би най-сетне ще поддържа безжично зареждане, но какво?

Едно ново изтичане от вчера, подклажда слуховете около бъдещия iPhone 8. Вече станахме свидетели на многобройни снимки и схеми на външния му дизайн, дисплея от край до край и двойната, вертикално разположена камера, но като че ли много по-малко внимание се обръща на това, което се крие отвътре.

Разбира се лесно можем да предположим, че iPhone 8 ще има най-бързия и енергийно ефективен процесор на Apple, защото това се случва всяка година, но има възможност компанията да добави една функция, която присъства в устройствата с Android от дълги години и това е безжичното зареждане.

Новата информация идва от дизайнера Бенджамин Гескин, който има солиден опит в тази сфера с публикуването в Twitter на разнообразна информация, свързана с Apple. Изображението, което той пусна вчера има претенциите да показва схема на задния панел на iPhone 8 и на него виждаме овална платка, която би могла да е намотка за безжично зареждане.

Всъщност това е и добра и лоша новина. Добрата е, че най-сетне тази опция ще се появи в iPhone, а лошата е свързана с това какъв вид ще е самото зареждане. Тънката, плоска бобина предполага индуктивно зареждане, точно като това в повечето съвременни смартфони с Android, което изисква такава намотка вътре, а външна подложка използва електромагнитна индукция, за да зареди самата батерия. Това разбира се работи, но изисква телефона да е поставен на определено място върху подложката и самото зареждане спира, ако дори за миг го вдигнете, за да изпратите съобщение, или да проверите известията си.

Технологията не се е подобрила, от както беше въведена преди няколко години, а спекулациите сочеха, че Apple има нещо ново предвид, под формата на възможност за отдалечено зареждане, което не изисква непременно устройството да бъде поставено върху подложката. Според тази схема, ако приемем, че е реална, компанията може да е добавила някои иновации, които правят самото зареждане по-бързо и ефективно, но е твърде малко вероятно радиусът на действие да е разширен, без промяна в платката.

Разбира се винаги съществува вероятността изображението да е фалшиво и въобще да не видим така чаканата функция в iPhone 8, или пък Apple наистина да ни изненада с възможността за отдалечено зареждане, но това ще стане ясно едва през септември, когато ще дебютира десетия юбилеен модел iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This