Както вече знаете, iPhone 8/8 Plus и iPhone X са първите модели на Apple, които официално поддържат бързо зареждане с USB-C. Ново проучване на Tom’s Guide обаче показва, че в това отношение те значително изостават от Android флагманите.

В проведените тестове участват още и OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 и Galaxy Note 8, като всички устройства се зареждат в продължение на 30 минути, или 1 час.

Както можете да видите сами в графиката, OnePlus 5T води в класацията, достигайки 59% за зададеното време, на второ място е LG V30 с 53%, следван от трите нови модела на Apple, като iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus постигат съответно 50, 49 и 47 %.

В едночасовия тест, резултатите са близки, като отново води OnePlus 5T с 93%, V30 с 86%, и трите модела iPhone съответно с 81, 80 и 79%. Само за сравнение, при зареждане с USB аксесоарите, включени в комплекта, iPhone 8 достига 30% за 30 минтути и 58% за час, докато по-големият му събрат се зарежда съответно до 26 и 55% за същите периоди от време. Тук iPhone X също се оказва значително по-бавен със 17 и 37%.

Резултатите от тези тестове доказват, че тазгодишните модели iPhone са значително по-бавни при бързото зареждане, въпреки че трябва да похарчите допълнителни средства, за да си купите нужните аксесоари и да се възползвате от функцията, с която уж те се конкурират със своите Android съперници.