Изберете Страница

iPhone 8 и iPhone X се зареждат по-бавно от Android флагманите

Както вече знаете, iPhone 8/8 Plus и iPhone X са първите модели на Apple, които официално поддържат бързо зареждане с USB-C. Ново проучване на Tom’s Guide обаче показва, че в това отношение те значително изостават от Android флагманите.

В проведените тестове участват още и OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 и Galaxy Note 8, като всички устройства се зареждат в продължение на 30 минути, или 1 час.

Както можете да видите сами в графиката, OnePlus 5T води в класацията, достигайки 59% за зададеното време, на второ място е LG V30 с 53%, следван от трите нови модела на Apple, като iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus постигат съответно 50, 49 и 47 %.

В едночасовия тест, резултатите са близки, като отново води OnePlus 5T с 93%, V30 с 86%, и трите модела iPhone съответно с 81, 80 и 79%. Само за сравнение, при зареждане с USB аксесоарите, включени в комплекта, iPhone 8 достига 30% за 30 минтути и 58% за час, докато по-големият му събрат се зарежда съответно до 26 и 55% за същите периоди от време. Тук iPhone X също се оказва значително по-бавен със 17 и 37%.

Резултатите от тези тестове доказват, че тазгодишните модели iPhone са значително по-бавни при бързото зареждане, въпреки че трябва да похарчите допълнителни средства, за да си купите нужните аксесоари и да се възползвате от функцията, с която уж те се конкурират със своите Android съперници.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This