Изберете Страница

iPhone 8 и iPhone X се зареждат по-бавно от Android флагманите

Както вече знаете, iPhone 8/8 Plus и iPhone X са първите модели на Apple, които официално поддържат бързо зареждане с USB-C. Ново проучване на Tom’s Guide обаче показва, че в това отношение те значително изостават от Android флагманите.

В проведените тестове участват още и OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 и Galaxy Note 8, като всички устройства се зареждат в продължение на 30 минути, или 1 час.

Както можете да видите сами в графиката, OnePlus 5T води в класацията, достигайки 59% за зададеното време, на второ място е LG V30 с 53%, следван от трите нови модела на Apple, като iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus постигат съответно 50, 49 и 47 %.

В едночасовия тест, резултатите са близки, като отново води OnePlus 5T с 93%, V30 с 86%, и трите модела iPhone съответно с 81, 80 и 79%. Само за сравнение, при зареждане с USB аксесоарите, включени в комплекта, iPhone 8 достига 30% за 30 минтути и 58% за час, докато по-големият му събрат се зарежда съответно до 26 и 55% за същите периоди от време. Тук iPhone X също се оказва значително по-бавен със 17 и 37%.

Резултатите от тези тестове доказват, че тазгодишните модели iPhone са значително по-бавни при бързото зареждане, въпреки че трябва да похарчите допълнителни средства, за да си купите нужните аксесоари и да се възползвате от функцията, с която уж те се конкурират със своите Android съперници.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This