Изберете Страница

iPhone 8 и iPhone X се зареждат по-бавно от Android флагманите

Както вече знаете, iPhone 8/8 Plus и iPhone X са първите модели на Apple, които официално поддържат бързо зареждане с USB-C. Ново проучване на Tom’s Guide обаче показва, че в това отношение те значително изостават от Android флагманите.

В проведените тестове участват още и OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 и Galaxy Note 8, като всички устройства се зареждат в продължение на 30 минути, или 1 час.

Както можете да видите сами в графиката, OnePlus 5T води в класацията, достигайки 59% за зададеното време, на второ място е LG V30 с 53%, следван от трите нови модела на Apple, като iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus постигат съответно 50, 49 и 47 %.

В едночасовия тест, резултатите са близки, като отново води OnePlus 5T с 93%, V30 с 86%, и трите модела iPhone съответно с 81, 80 и 79%. Само за сравнение, при зареждане с USB аксесоарите, включени в комплекта, iPhone 8 достига 30% за 30 минтути и 58% за час, докато по-големият му събрат се зарежда съответно до 26 и 55% за същите периоди от време. Тук iPhone X също се оказва значително по-бавен със 17 и 37%.

Резултатите от тези тестове доказват, че тазгодишните модели iPhone са значително по-бавни при бързото зареждане, въпреки че трябва да похарчите допълнителни средства, за да си купите нужните аксесоари и да се възползвате от функцията, с която уж те се конкурират със своите Android съперници.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This