През последните месеци цялото ни внимание беше насочено към iPhone 8, но както вече знаете, Apple планира да пусне на пазара цели три нови модела следващия месец. iPhone 8 щe бъде топ устройството, за което ще дадете пари, колкото за един MacBook, а другите два телефона, предназначени за тези от нас, които имат само един бъбрек за продажба, а не два, ще предложат обичайните ъпгрейди на iPhone 7, които вкючват идентичен дизайн и някои хардуерни подобрения. Един нов слух обаче, предполага, че iPhone 7s ще има малко по-различен дизайн от този, с който вече сме свикнали през трите поредни години.

Немският блог Giga Apple цитира свои източник, който твърди, че устройството ще притежава стъклен заден панел, вместо алуминиевия, с който разполагат предшествениците му. Промяната в материала всъщност ще го направи и по-дебел, тъй като стъкло с подходящата здравина, за да замести алуминиевия панел е значително по-дебело. Това разбира се не е непознат дизайн за Apple, която използваше стъкло в своите iPhone 4/4s, комбинирайки го с невероятна алуминиева рамка за един наистина модерен за вермето си изглед.

Промяната в размера разбира се ще е незначителна, а не всеки потребител може да твърди, че усеща разликата между 7.1 и 7.2 мм например, но и достатъчно голяма, за да се отрази на аксесоарите, които няма да са съвместими с тези за предходните модели. Целта на компанията явно е добавянето на така чаканата възможност за безжично зареждане, която подсигурена от стъкления панел вече няма да е привилегия единствено на топ модела тази година.