Изберете Страница

iPhone 2018 ще има убийствен живот на батерията, благодарение на новия чип на Apple

Нов доклад сочи, че бъдещите наследници на iPhone 8 и iPhone X ще дойдат с чисто нова система за управление на захранването, която ще бъде квалифицирана като „най-напредналата в индустрията“.

Това означава, че компанията работи върху нов компонент, който няма да бъде наличен в Android конкурентите й поне известно време. От друга страна обаче, тази новина сочи, че още един от доставчиците на гиганта ще получи сериозен финансов удар.

Според Nikkei, Apple разработва свои собствени мощни чипове, които ще се произвеждаг от TSMC. Чипът за захранването контролира зареждането на смартфона, управлението на батерията и консумацията на енергия, а това са някой от най-важните функции в съвременните телефони. Nikkei твърди, че според източниците му, този нов чип „ще бъде най-модерния в бранша и ще притежава такива възможности за обработка, които ще му позволят да наблюдава и контролира по-добре консумацията на енергия между различните компоненти“.

Всъщност не е изненада, че Apple работи върху персонализирането на следващия компонент в iPhone и iPad, тъй като в устройствата няма място за по-голяма батерия и логичната стъпка е да се създаде чип, който да подобри живота на настоящата, като оптимизира консумацията. В комбинация с безжичното зареждане, чипът ще помогне на компанията да подобри и времето за зареждане, както с кабел, така и безжично.

Източниците на Nikkei не саубедени, дали тези нови чипове ще са готови за следващото поколение iPhone, или не:

Възоснова на текущия план на Apple, те ще бъдат заменяни частично, започвайки от следващата година с около поолвината от чиповете за управление на захранването в iPhone” твърди един от източниците, докато друг споменава в информацията си, че компонентите ще са готови едва през 2019 година.

В момента Dialog Semiconductor отговаря за производството на чипове за управление на захранването в iPhone, а Apple е в основата на 74% от приходите й за миналата година, което означава, че базираната в Обединеното кралство компания, ще понесе сериозен финансов удар, когато гигантът прехвърли поръчките си на друг доставчик.

По-рано тази година се появиха слухове, че Apple разработва свои собствени графични чипове, което причини спад в цената на акциите на Imagination Technologies веднага след това и компанията беше продадена на инвестиционен фонд. За нас потребителите обаче, подобна оптимизация в един от най-важните параметри на iPhone и iPad може да бъде само добра новина. 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2 с корекции на редица грешки, с които собствениците на iPhone 14 се сблъскват тепърва. Ъпдейтът пристига само две седмици след дебюта на iOS 16 и почти веднага след iOS 16.0.1, която беше достъпна само за новите модели от серията iPhone 14 в деня...

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Преди доста години, когато си взех първия iPhone, единственото нещо, което ми липсваше в него беше тактилната обратна връзка на клавиатурата. Това е леката вибрация, която се усеща при натискане на бутон и помага на пишещия бързо лесно да усети, че го е натиснал. Сега...

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Според слуховете, след дебюта на Apple Watch Ultra, следващата година iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена. Тази версия се подкрепя от LeaksApplePro, който пише в Twitter...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This