Изберете Страница

iPhone 16 Pro може да има вграден под дисплея Face ID

Вграден под дисплея Face ID заедно с Touch ID е един от онези вечни слухове за iPhone, които се появяват периодично. Нов доклад предполага, че Face ID под дисплея ще стане факт с iPhone 16, като ще е ексклузивен само за моделите Pro и това ще е следващата логична стъпка, след въвеждането на един единствен прорез и Dynamic Island.

Може би за някои ще е трудно да си го представят, но Touch ID беше истинска иновация, когато се появи в iPhone 5s, въпреки че Apple не беше първата компания, която включи сензор за пръстови отпечатъци. Touch ID обаче беше много по-сложен от повечето и интегриран в хоум бутона.

С напредване на времето и желанието за все по-голям дисплей, пространството под екрана започна да пречи и така се появи iPhone X с Face ID, който беше много по-близо до дългосрочната визия на компанията за iPhone като “една стъклена плочка”. Face ID разбира се донесе своите проблеми, както и неодобрението на т.нар. “ноч”, в който е вграден. С iPhone 14 прорезът остана само при базовите модели, а Pro получиха нов дизайн с формата на хапче, хитро прикрит с потребителския интерфейс Dynamic Island, което не само ги накара да изглеждат като единичен отвор, но и им придаде известен чар и функционалност.

Следващата логична стъпка разбира се е вграждането на Face ID под дисплея и липсата на какъвто и да е прорез. Apple вече има редица патенти, както за Touch ID, така и за Face ID под екрана, а феновете на марката се надяват тя да включи и двете технологии, въпреки че това е малко вероятно с оглед на цената.

Тази година се очаква компанията да направи голяма промяна в базовите си модели, които ще получат Dynamic Island и да приложе функцията Under Panel Face ID, която скрива Face ID под дисплея през следващата година в iPhone 16 Pro, твърди The Elec. Това би означавало, че ще остане само един отвор за камерата, нужен за да не се компрометира нейната поризводителност.

Разбира се към момента всичко това още са само слухове и спекулации, тъй като все още е рано да се говори доли и за iPhone 15, а до следващата есен има още много време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This