Изберете страница

iPhone 16 Pro и 16 Pro Max ще имат по-високи дисплеи

iPhone X донесе голяма промяна в дизайна на iPhone, като хоум-бутонът беше премахнат, заедно с по-голямата част от горната рамка, позволявайки на екрана да стане по-висок. Това предначерта края на старите 16:9 дисплеи и предпочитаното число стана 19.5:9.

Текущата серия iPhone 14 все още използва това съотношение, което ще се запази и тази есен с iPhone 15, но според Рос Йънг iPhone 16 Pro и 16 Pro Max ще имат по-високи дисплеи. Не е ясно колко точно ще е това, но вероятно 20:9 или 20.5:9, като диагоналите леко ще нарастнат от 6.1” и 6.7” до 6.2” и 6.8”.


Трябва да обърнете внимание, че тук става въпрос само за двата Pro модела в бъдещата серия 16, тъй като базовите устройства ще изостанат с надстройките си с няколко години – Dynamic Island тази година, 120 Hz честота на опресняване през 2025 и вероятно новото съотношение в даден момент в бъдеще.

Въз основа на прогнозата на Йънг, iPhone 17 Pro и 17 Pro Max вероятно ще актуализират текущия дизайн на Dynamic Island, като получат Face ID под дисплея и запазят само малък отвор за селфи камерата, което ще освободи още малко място вертикално, но ще направи полето трудно за достигане. Всичко това обаче ще се случи в доста далечно бъдеще и не е ясно дали до тогава компанията няма да промени своите планове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This