Изберете страница

iPhone 15 Ultra вероятно ще направи диференциацията между премиум моделите още по-голяма

iPhone 14 Pro може би ще е последният 6.1” премиум модел на компанията, сочат последните слухове, визирайки появата на iPhone 15 Ultra. След като Apple прекрати mini моделите си тази година, множество източници твърдят, че тенденцията на диференциране ще продължи с още по-голяма сила.

Дебютът на iPhone 15 Ultra може и да звучи като страхотна новина, но това от друга страна може би означава и край на компактните премиум модели, защото той ще заеме мястото на iPhone 15 Pro Max, но това няма да е само промяна на името. Компанията има нови планове за своите Pro модели.

Очаква се iPhone 15 Ultra да пристигне с нова камера с перископен обектив и пълен редизайн на задната част, което в комбинация с по-мощна батерия, по-голям дисплей и по-ефективен 3 nm чипсет, ще го превърне в най-добрия модел на Apple досега. Така диверсификацията между моделите в серията ще продължи и ще се прехвърли и към двата премиум варианта.

Ако се обърнем назад във времето – iPhone Xs и Xs Max бяха идентични по същество, с изключение на размера на дисплея, 11 Pro и 11 Pro Max също, 12 Pro Max имаше по-голям основен сензор и по-голямобхват на увеличение на камерата от по-малкия модел, 13 Pro и 13 Pro Max също бяха почти идентични, както и последните 14 Pro и 14 Pro Max.

Въвеждането на iPhone 15 Ultra обаче, има за цел да постави фокуса именно върху него, въпреки размера, който не всички потребители харесват. Как би се получило това, след като 6.7″ iPhone 14 Pro Max тежи 240 грама?


LeaksApplePro прогнозира, че устройството ще има титаниева рамка. Титанът е премиум материал, който е с около 45% по-лек от стоманата, използвана за рамката на Pro моделите досега. Той обаче е също толкова здрав и дори по-устойчив на надраскване от нея.

За да компенсира допълнително теглото на новия премиум модел, компанията може да прибегне и до някои промени в дизайна, а те заедно с хардуерните, може би ще го направят по-желан от компактния iPhone 15 Pro. Става въпрос за концепцията с кръгли странични бутони и плоска задна камера, която отдавна се носи в интернет. Apple разбира се ще направи всичко това с цел да привлече любителите на компактни модели към своя най-скъп флагман, а дали ще успее, ще стане ясно едва следващата есен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This