Изберете Страница

iPhone 15 Ultra вероятно ще направи диференциацията между премиум моделите още по-голяма

iPhone 14 Pro може би ще е последният 6.1” премиум модел на компанията, сочат последните слухове, визирайки появата на iPhone 15 Ultra. След като Apple прекрати mini моделите си тази година, множество източници твърдят, че тенденцията на диференциране ще продължи с още по-голяма сила.

Дебютът на iPhone 15 Ultra може и да звучи като страхотна новина, но това от друга страна може би означава и край на компактните премиум модели, защото той ще заеме мястото на iPhone 15 Pro Max, но това няма да е само промяна на името. Компанията има нови планове за своите Pro модели.

Очаква се iPhone 15 Ultra да пристигне с нова камера с перископен обектив и пълен редизайн на задната част, което в комбинация с по-мощна батерия, по-голям дисплей и по-ефективен 3 nm чипсет, ще го превърне в най-добрия модел на Apple досега. Така диверсификацията между моделите в серията ще продължи и ще се прехвърли и към двата премиум варианта.

Ако се обърнем назад във времето – iPhone Xs и Xs Max бяха идентични по същество, с изключение на размера на дисплея, 11 Pro и 11 Pro Max също, 12 Pro Max имаше по-голям основен сензор и по-голямобхват на увеличение на камерата от по-малкия модел, 13 Pro и 13 Pro Max също бяха почти идентични, както и последните 14 Pro и 14 Pro Max.

Въвеждането на iPhone 15 Ultra обаче, има за цел да постави фокуса именно върху него, въпреки размера, който не всички потребители харесват. Как би се получило това, след като 6.7″ iPhone 14 Pro Max тежи 240 грама?


LeaksApplePro прогнозира, че устройството ще има титаниева рамка. Титанът е премиум материал, който е с около 45% по-лек от стоманата, използвана за рамката на Pro моделите досега. Той обаче е също толкова здрав и дори по-устойчив на надраскване от нея.

За да компенсира допълнително теглото на новия премиум модел, компанията може да прибегне и до някои промени в дизайна, а те заедно с хардуерните, може би ще го направят по-желан от компактния iPhone 15 Pro. Става въпрос за концепцията с кръгли странични бутони и плоска задна камера, която отдавна се носи в интернет. Apple разбира се ще направи всичко това с цел да привлече любителите на компактни модели към своя най-скъп флагман, а дали ще успее, ще стане ясно едва следващата есен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This