Изберете страница

iPhone 15 Pro ще претърпи първото увеличение на цената след iPhone X

iPhone 15 Pro ще претърпи първото увеличение на цената след iPhone X, твърди анализаторът Джеф Пу. В бележките си той прогнозира, че моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max ще са по-скъпи поради слуховете за хардуерни надстройки, сред които титаниева рамка, полупроводникови бутони с хаптична обратна връзка и допълнителни Taptic Engines, чип A17 Bionic, увеличена RAM, перископен обектив и др.

Всъщност това е вторият път, когато чуваме слух за увеличение на цената на iPhone 15 Pro, след непотвърденото твърдение в китайската социална мрежа Weibo през януари, но дали това ще се случи остава да разберем. В САЩ моделът Pro започва от 999 долара от дебюта на iPhone X през 2017 година, докато цената на Pro Max започва от 1099 долара от премиерата на iPhone Xs Max през 2018 година.

Извън пределите на САЩ цените на iPhone бяха увеличавани многократно през последните години, до голяма степен поради колебанията в курса на долара. В Обединеното кралство например, iPhone 14 Pro започва от 1099 паунда, в сравнение с iPhone 13 Pro, който струваш 949 паунда година преди това.

Повишаването на цените на iPhone в САЩ е правдоподобно, имайки предвид средните нива на инфлацията. Apple успя да запази началните цени за шест поредни поколения iPhone Pro модели, но е много вероятно повишението да стане факт в крайна сметка, за да може компанията да запази своите маржове на печалба. Не е ясно обаче, дало това ще засегне базовите модели iPhone 15 и 15 Plus, чиито цени започват съответно от 799 и 899 долара.

Очаква се Apple да представи серията iPhone 15 през септември, както обикновено и тя да се състои от четири устройства с USB-C порт, Dynamic Island и малко по-извита рамка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This