Изберете Страница

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти.

В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира със стратегически клиент” и очаква “да пусне нов HPMS компонент на пазара на смартфони през следващата година”. HPMS се отнася до високоефективните чипове със смесен сигнал на Cirrus Logic, които включват хаптични драйвери за Taptic Engine в iPhone.

По време на разговорите с анализатори този месец, главният изпълнителен директор на Cirrus Logic Джон Форсайт стесни времевата рамка за пускане на този нов компонент на пазара до “втората половина на следващата година”, което съответства на премиерата на серията iPhone 15, която се очаква през септември.

В бележките си до инвеститорите миналата седмица анализаторите от Barklays Блейн къртис и Том О’Мали твърдят, че новият компонент, който Cirrus Logic споменава, най-вероятно ще е част от допълнителни Taptic Engines за хаптичните бутони на двата Pro модела iPhone 15. Те смятат, че най-голямата промяна в новите модели iPhone през следващата година ще е премахването на бутоните, което би изисквало допълнителни драйвери за хаптичния двигател.

Всъщност още през октомври известният анализатор Минг-Чи Куо посочи, че моделите iPhone 15 Pro ще разполагат с полупроводникови бутони за силата на звука и включване и ще са оборудвани с два допълнителни Taptic Engines, които ще осигуряват хаптична обратна връзка, за да симулират усещането за натискане на бутоните, без те да са физически, подобно на Home бутона в новите модели iPhone SE или тракпада Force touch в MacBook.

Хаптичните бутони на iPhone биха могли да позволят още по-добра водоустойчивост и биха елиминирили движещите се елементи, които могат да се износят или счупят с течение на времето. Базовите модели iPhone 15 обаче, ще продължат да използват физически модели като част от вече започналата диференциация в серията на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This