Изберете страница

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти.

В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира със стратегически клиент” и очаква “да пусне нов HPMS компонент на пазара на смартфони през следващата година”. HPMS се отнася до високоефективните чипове със смесен сигнал на Cirrus Logic, които включват хаптични драйвери за Taptic Engine в iPhone.

По време на разговорите с анализатори този месец, главният изпълнителен директор на Cirrus Logic Джон Форсайт стесни времевата рамка за пускане на този нов компонент на пазара до “втората половина на следващата година”, което съответства на премиерата на серията iPhone 15, която се очаква през септември.

В бележките си до инвеститорите миналата седмица анализаторите от Barklays Блейн къртис и Том О’Мали твърдят, че новият компонент, който Cirrus Logic споменава, най-вероятно ще е част от допълнителни Taptic Engines за хаптичните бутони на двата Pro модела iPhone 15. Те смятат, че най-голямата промяна в новите модели iPhone през следващата година ще е премахването на бутоните, което би изисквало допълнителни драйвери за хаптичния двигател.

Всъщност още през октомври известният анализатор Минг-Чи Куо посочи, че моделите iPhone 15 Pro ще разполагат с полупроводникови бутони за силата на звука и включване и ще са оборудвани с два допълнителни Taptic Engines, които ще осигуряват хаптична обратна връзка, за да симулират усещането за натискане на бутоните, без те да са физически, подобно на Home бутона в новите модели iPhone SE или тракпада Force touch в MacBook.

Хаптичните бутони на iPhone биха могли да позволят още по-добра водоустойчивост и биха елиминирили движещите се елементи, които могат да се износят или счупят с течение на времето. Базовите модели iPhone 15 обаче, ще продължат да използват физически модели като част от вече започналата диференциация в серията на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This