Изберете страница

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото място.

Всъщност 15 Pro Max надминава всички предишни модели в теста Mrwhosetheboss, но iPhone 15 Plus го побеждава, натрупвайки над 13 часа screen time и вече държи титлата за най-дълъг живот на батерията в историята на iPhone.

Страницата с технически спецификации на Apple отчита живота на батерията по отношение на непрекъснато възпроизвеждане на аудио и видео сесии. Според цифрите на Apple, iPhone 15 Pro Max издържа най-дълго при възпроизвеждане на поточно видео с 25 часа в сравнение с 20 часа за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Plus.

Въпреки това, при възпроизвеждане на аудио, Max е оценен на 95 часа, докато Plus достига трицифрено число – 100 часа. Числата на Apple са приличен показател за сравнение между моделите, но от тях е трудно да се направи извод за реалното време за живот на батерията, тъй като ежедневната употреба на телефона обикновено е по-натоварваща от простото гледане на видео или възпроизвеждане на музика.

Mrwhosetheboss се опитва да симулира по-реалистичен модел на ежедневна употреба, преминавайки през дейности, изтощаващи батерията, като гледане на видеоклипове в TikTok, видео чат в Zoom, запис на видео в камерата и игра на игри. Екранът на телефона остава включен през цялото време, докато батерията се изтощи и той се изключи.

Предишният носител на титлата беше iPhone 13 Pro Max, тъй като животът на батерията намаля малко със серия 14. Както се вижда във видеото обаче, всички модели iPhone 15 изпреварват своя аналог от предишното поколение.

От най-новото поколение телефони iPhone 15 Pro се изключва първи, последван от iPhone 15. 15 Pro издържа 9 часа и 20 минути. Базовият iPhone 15 издържа още половин час, достигайки малко под 10 часа работа.

15 Pro Max издържа още час и половина, достигайки 11 часа и 41 минути. Въпреки това 15 Plus побеждава Max със същата разлика, постигайки зашеметяващите 13 часа и 19 минути в теста.

Само за справка, предишният най-добър модел, 13 Pro Max, издържа 11 часа и 19 минути в същия тест.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This