Изберете страница

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото място.

Всъщност 15 Pro Max надминава всички предишни модели в теста Mrwhosetheboss, но iPhone 15 Plus го побеждава, натрупвайки над 13 часа screen time и вече държи титлата за най-дълъг живот на батерията в историята на iPhone.

Страницата с технически спецификации на Apple отчита живота на батерията по отношение на непрекъснато възпроизвеждане на аудио и видео сесии. Според цифрите на Apple, iPhone 15 Pro Max издържа най-дълго при възпроизвеждане на поточно видео с 25 часа в сравнение с 20 часа за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Plus.

Въпреки това, при възпроизвеждане на аудио, Max е оценен на 95 часа, докато Plus достига трицифрено число – 100 часа. Числата на Apple са приличен показател за сравнение между моделите, но от тях е трудно да се направи извод за реалното време за живот на батерията, тъй като ежедневната употреба на телефона обикновено е по-натоварваща от простото гледане на видео или възпроизвеждане на музика.

Mrwhosetheboss се опитва да симулира по-реалистичен модел на ежедневна употреба, преминавайки през дейности, изтощаващи батерията, като гледане на видеоклипове в TikTok, видео чат в Zoom, запис на видео в камерата и игра на игри. Екранът на телефона остава включен през цялото време, докато батерията се изтощи и той се изключи.

Предишният носител на титлата беше iPhone 13 Pro Max, тъй като животът на батерията намаля малко със серия 14. Както се вижда във видеото обаче, всички модели iPhone 15 изпреварват своя аналог от предишното поколение.

От най-новото поколение телефони iPhone 15 Pro се изключва първи, последван от iPhone 15. 15 Pro издържа 9 часа и 20 минути. Базовият iPhone 15 издържа още половин час, достигайки малко под 10 часа работа.

15 Pro Max издържа още час и половина, достигайки 11 часа и 41 минути. Въпреки това 15 Plus побеждава Max със същата разлика, постигайки зашеметяващите 13 часа и 19 минути в теста.

Само за справка, предишният най-добър модел, 13 Pro Max, издържа 11 часа и 19 минути в същия тест.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This