Изберете Страница

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове.

Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала за насищане във всеки пиксел в сравнение със стандартните сензори. Това ще му позволи да улавя повече светлина, за да намали недостатъчното и свръхекспонирането за по-добра производителност на камерата.

Говори се, че Sony използва полупроводникова архитектура, която поставя фотодиоди и транзистори на отделни слоеве, което позволява повече фотодиоди. Имайки предвид политиката на диференциация на Apple по отношение на базовите и Pro модели iPhone, можем да допуснем, че новият сензор ще е привилегия само на двата Pro модела в серията.

Очаква се серията iPhone 15 да е сериозен ъпгрейд в сравнение с настоящите модели. Твърди се, че устройствата ще получат нов, заоблен дизайн на задния панел и титаниева конструкция. Освен това, в съответствие с най-новото европейско законодателство, те ще се откажат от Lightning порта в полза на USB-C.

Следващия чипсет A17 Bionic на Apple ще бъде произведен по 3 nm процес на TSMC, а освен това компанията работи и по нов перископен телефото обектив за по-добро оптично увеличение до 10х. Дали всички тези слухове са верни обаче, ще разберем едва през септември 2023 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This