Изберете Страница

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O’Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro.

Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11” и 12.9” iPad Pro, 14” и 16” MacBook Pro и Mac mini, но серията iPhone 14 е ограничена до стандарта WiFi 6. Разликата е, че WiFi 6 работи в честотните ленти от 2.4 GHz и 5 GHz, а WiFi 6E добавя и честотната лента от 6 GHz, което позволява по-бързи безжични скорости, по-ниска латентност и по-малко смущения в ситнала. За да се възползвате от тези предимства обаче, устройството трябва да е свързано към WiFi 6E рутер, каквито предлагат марките TP-Link, Asus и Netgear.

Всъщност по-стари слухове предполагаха добавянето на WiFi 6E за моделите от сериите iPhone 13 и 14, но това така и не се случи. Сега, когато Apple вече започна да добавя поддръжката на стандарта в новите си устройства, е много по-вероятно тя да присъства и в iPhone 15.

Очаква се през септември компанията да представи отново четири модела – iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max. Според слуховете всички те ще разполагат с Dynamic Island и USB-C порт, а двата Pro модела ще получат най-новия чип на компанията A17 Bionic, титаниева рамка, плоски бутони за звука и включване и др. предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This