Изберете страница

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O’Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro.

Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11” и 12.9” iPad Pro, 14” и 16” MacBook Pro и Mac mini, но серията iPhone 14 е ограничена до стандарта WiFi 6. Разликата е, че WiFi 6 работи в честотните ленти от 2.4 GHz и 5 GHz, а WiFi 6E добавя и честотната лента от 6 GHz, което позволява по-бързи безжични скорости, по-ниска латентност и по-малко смущения в ситнала. За да се възползвате от тези предимства обаче, устройството трябва да е свързано към WiFi 6E рутер, каквито предлагат марките TP-Link, Asus и Netgear.

Всъщност по-стари слухове предполагаха добавянето на WiFi 6E за моделите от сериите iPhone 13 и 14, но това така и не се случи. Сега, когато Apple вече започна да добавя поддръжката на стандарта в новите си устройства, е много по-вероятно тя да присъства и в iPhone 15.

Очаква се през септември компанията да представи отново четири модела – iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max. Според слуховете всички те ще разполагат с Dynamic Island и USB-C порт, а двата Pro модела ще получат най-новия чип на компанията A17 Bionic, титаниева рамка, плоски бутони за звука и включване и др. предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This