Изберете страница

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O’Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro.

Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11” и 12.9” iPad Pro, 14” и 16” MacBook Pro и Mac mini, но серията iPhone 14 е ограничена до стандарта WiFi 6. Разликата е, че WiFi 6 работи в честотните ленти от 2.4 GHz и 5 GHz, а WiFi 6E добавя и честотната лента от 6 GHz, което позволява по-бързи безжични скорости, по-ниска латентност и по-малко смущения в ситнала. За да се възползвате от тези предимства обаче, устройството трябва да е свързано към WiFi 6E рутер, каквито предлагат марките TP-Link, Asus и Netgear.

Всъщност по-стари слухове предполагаха добавянето на WiFi 6E за моделите от сериите iPhone 13 и 14, но това така и не се случи. Сега, когато Apple вече започна да добавя поддръжката на стандарта в новите си устройства, е много по-вероятно тя да присъства и в iPhone 15.

Очаква се през септември компанията да представи отново четири модела – iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max. Според слуховете всички те ще разполагат с Dynamic Island и USB-C порт, а двата Pro модела ще получат най-новия чип на компанията A17 Bionic, титаниева рамка, плоски бутони за звука и включване и др. предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This