Изберете страница

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15.

Apple поддържа стандарта за безжично зареждане Qi от 2017 година с iPhone 8 и iPhone X. Започвайки с iPhone 12, компанията представи собствена технология MagSafe за по-ефективно безжично зареждане и оттогава Qi и MagSafe съществуват заедно, но 15 W зареждане е ограничено до зарядни, сертифицирани от MagSafe.

Qi2 е следващата еволюция на стандарта за индустрията, а MagSafe се оказва в основата на следващото поколение Qi. Технологията използва магнити за правилно подравняване на магнитните бобини за зареждане, за да осигури най-ефективното безжично зареждане.

Според слуховете, Qi2 има потенциал да надмине текущото ограничение на скоростта от 15 W, въпреки че Apple е доста консервативна по отношение на управлението на скоростите за безжично зареждане. За производителите на зарядни устройства Qi2 ще е по-рентабилна от MagSafe чрез програмата MFi на Apple, защото нужния хардуер в момента струва около 16 долара на зарядно. По-евтиният хардуер трябва да доведе до по-ниска цена на безжичните устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This