Изберете Страница

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15.

Apple поддържа стандарта за безжично зареждане Qi от 2017 година с iPhone 8 и iPhone X. Започвайки с iPhone 12, компанията представи собствена технология MagSafe за по-ефективно безжично зареждане и оттогава Qi и MagSafe съществуват заедно, но 15 W зареждане е ограничено до зарядни, сертифицирани от MagSafe.

Qi2 е следващата еволюция на стандарта за индустрията, а MagSafe се оказва в основата на следващото поколение Qi. Технологията използва магнити за правилно подравняване на магнитните бобини за зареждане, за да осигури най-ефективното безжично зареждане.

Според слуховете, Qi2 има потенциал да надмине текущото ограничение на скоростта от 15 W, въпреки че Apple е доста консервативна по отношение на управлението на скоростите за безжично зареждане. За производителите на зарядни устройства Qi2 ще е по-рентабилна от MagSafe чрез програмата MFi на Apple, защото нужния хардуер в момента струва около 16 долара на зарядно. По-евтиният хардуер трябва да доведе до по-ниска цена на безжичните устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This