Изберете страница

iPhone 15 може да има титаниево шаси с извити задни ръбове

iPhone 15 може да има титаниево шаси с извити задни ръбове, което ще замени текущия квадратен дизайн, твърдят последните слухове.

Според @ShrimpApplePro, задните ръбове на iPhone 15 ще са закръглени, за да създадат нова рамка, подобна на долните ръбове на кутията на най-новите 14” и 16” MacBook Pro. Текущият дизайн на iPhone 14 напомня този на iPhone 4, а последният модел с извити ръбове беше iPhone 11.

Въпреки преминаването към титаниев материал, iPhone 15 все още ще има стъклен заден панел, твърди източникът, но предупреждава, че информацията все още е много ранна и компанията все пак може да промени решението си преди старта на устройствата следващата година.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме, че Apple се кани да пусне титаниев iPhone. По-рано тази година слуховете предполагаха, че такива ще са iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, но това така и не се случи. Всички модели в серията 14 имат шаси от алуминий и неръждаема стомана.

Въпреки това Apple проучва варианти за титаниеви корпуси за своите продукти, като има редица патенти, свързани с обработването на титан с уникални свойства за своите бъдещи MacBook, iPad и iPhone. В сравнение със стоманата, титанът има относително висока твърдост, която го прави по-устойчив на надраскване и достатъчно издръжлив, за да бъде огънат. Здравината му обаче го прави труден за ецване, така че компанията работи върху различни процеси за придаване на гланцирано покритие за по-привлекателен външен вид. Заедно с това тя проучва и използването на различни тънки оксидни покрития, които могат да намалят отпечатъците върху повърхността.

Ако всички тези слухове са истина, това ще е първият път, когато Apple ще използва титан в iPhone и iPad. Компанията вече е използвала материала за корпуса на Apple Watch Ultra и физическата карта Apple Card. Вероятно устройствата ще пристигнат през септември 2023 година и ще се предлагат в идентични размери като серията iPhone 14, но ще имат USB-C порт вместо Ligthning, а новата технология Dynamic Island вече ще присъства и в базовите модели.

Според журналиста Марк Гърман, Apple може да замени Pro Max версията на iPhone 15 с нов модел Ultra, следвайки именуването на Apple Watch, за да отбележи продукта с най-високо ниво. Не е ясно обаче, дали слухът за титаниев корпус се отнася само до този модел.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This