Изберете страница

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик iPhone 13 Pro Max, според годишното издание на Display Technology Shoot-On на Display Mate.

Въпреки, че iPhone 14 Pro Max има същата разделителна способност като 13 Pro Max, Apple е добавила редица подобрения. LTPO OLED дисплеят варира от 1 до 120 Hz, вместо от 10 до 120 Hz, което позволява функцията Always-On Display. Освен това, благодарение на новия дизайн, вече има място и за атрактивната функция Dynamic Island, която превръща разстоянието между двата отвора в интерактивна зона с множество възможности за използване.

Display Mate е установила, че iPhone 14 Pro Max може да достигне пикова яркост от 2300 нита, или повече от два пъти над тази на 13 Pro Max. Apple рекламира пикова яркост 2000 нита, така че тестовата е дори повече и от данните на компанията. HDR яркостта достига 1590 нита, което е подобрение с 33%.

iPhone 14 Pro Max печели общо 15 награди за своя дисплей, в сравнение с 13 за 13 Pro Max, а Display Mate посочва, че Apple се е концентрирала върху подобряването на абсолютното качество на картината и абсолютната точност на цветовете на OLED с прецизно фабрично калибриране, което според сайта е “визуално неразличимо от перфектото”.

Най-новият флагман на Apple предлага “равномерно постоянна производителност на дисплея от най-високо ниво” в набор тестове, което му носи много добри и отлични оценки. Въз основа на обширните лабораторни тестове и измервания Display Mate установява, че iPhone 14 Pro Max има впечатляващ отличен дисплей за смартфони от най-високо ниво от световна класа с перфектна точност на калибриране и производителност, която е визуално неразличима от перфектната. Всичко това му носи наградата за най-добър дисплей на смартфон, заедно с най-високата степен на производителност на дисплея в тестовете на Display Mate A+.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This