Изберете Страница

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване.

За да пренесе ProMotion технологията в моделите 13 Pro, Apple използва LTPO панели с променлива честота на опресняване, което позволява по-енергийно ефективна задна платка – частта, отговорна за включване и изключване на отделни пиксели. По този начин ProMotion е в състояние динамично да произвежда бързи кадри, когато потребителите се нуждаят от тях, като същевременно пести живота на батерията, когато те не са нужни.

При iPhone 13 Pro и 13 Pro Max обаче дисплеите са ограничени до набиране на честота на опресняване между 10 и 120 Hz, което не съответства с LTPO панелите използвани от OPPO и Samsung, които мога да падат до 1 Hz при статично изображение, или когато усторйството е в покой. Анализаторът Рос Йънг твърди, че очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да пристигнат с усъвършенствани дисплеи, които също ще могат да падат до 1 Hz честота на опресняване. В зависимост от това как Apple ще реши да използва тази опция, тя може да подобри живота на батерията или да подсигури Always-On елементи на дисплея.

Всъщност миналата година Марк Гърмън предположи, че Apple може да предложи подобна функционалност в Pro моделите си, но това така и не се случи. Остава да разберем дали слуховете ще се окажат верни по отношение на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This