Изберете страница

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване.

За да пренесе ProMotion технологията в моделите 13 Pro, Apple използва LTPO панели с променлива честота на опресняване, което позволява по-енергийно ефективна задна платка – частта, отговорна за включване и изключване на отделни пиксели. По този начин ProMotion е в състояние динамично да произвежда бързи кадри, когато потребителите се нуждаят от тях, като същевременно пести живота на батерията, когато те не са нужни.

При iPhone 13 Pro и 13 Pro Max обаче дисплеите са ограничени до набиране на честота на опресняване между 10 и 120 Hz, което не съответства с LTPO панелите използвани от OPPO и Samsung, които мога да падат до 1 Hz при статично изображение, или когато усторйството е в покой. Анализаторът Рос Йънг твърди, че очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да пристигнат с усъвършенствани дисплеи, които също ще могат да падат до 1 Hz честота на опресняване. В зависимост от това как Apple ще реши да използва тази опция, тя може да подобри живота на батерията или да подсигури Always-On елементи на дисплея.

Всъщност миналата година Марк Гърмън предположи, че Apple може да предложи подобна функционалност в Pro моделите си, но това така и не се случи. Остава да разберем дали слуховете ще се окажат верни по отношение на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This