Изберете Страница

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване.

За да пренесе ProMotion технологията в моделите 13 Pro, Apple използва LTPO панели с променлива честота на опресняване, което позволява по-енергийно ефективна задна платка – частта, отговорна за включване и изключване на отделни пиксели. По този начин ProMotion е в състояние динамично да произвежда бързи кадри, когато потребителите се нуждаят от тях, като същевременно пести живота на батерията, когато те не са нужни.

При iPhone 13 Pro и 13 Pro Max обаче дисплеите са ограничени до набиране на честота на опресняване между 10 и 120 Hz, което не съответства с LTPO панелите използвани от OPPO и Samsung, които мога да падат до 1 Hz при статично изображение, или когато усторйството е в покой. Анализаторът Рос Йънг твърди, че очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да пристигнат с усъвършенствани дисплеи, които също ще могат да падат до 1 Hz честота на опресняване. В зависимост от това как Apple ще реши да използва тази опция, тя може да подобри живота на батерията или да подсигури Always-On елементи на дисплея.

Всъщност миналата година Марк Гърмън предположи, че Apple може да предложи подобна функционалност в Pro моделите си, но това така и не се случи. Остава да разберем дали слуховете ще се окажат верни по отношение на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This