Изберете страница

iPhone 14 може да предложи сателитна връзка

Apple може да обяви новата функция за сателитна връзка на iPhone 14, по време на събитието на 7 септември, твърдят последните слухове. Според Тим Фарара, консултант по сателитни комуникации в Telecomq Media and Finance Assotiates, функцията ще е реализирана в партньорство с Globalstar.

За това може би намеква и звездното небе на поканата за събитието, както и мотото му “Far Out”. От друга страна още през февруари Globalstar придоби 17 нови сателита, за да предостави “непрекъснати сателитни услуги на потенциален клиент”, който може да е и Apple.

Според Фарар, услугата ще е безплатна и двупосочна за текстови съобщения и ще използва съществуващия сателитен спектър, което ще й помогне да преодолее законовите ограничения. Журналистът Марк Гърман пръв съобщи, че компанията работи по такава услута още през декември 2019 година, а по-късно посочи, че тя може да е готова за iPhone 14.

Сателитната връзка ще е предназначена за извънредни ситуации и ще позволи на потребителите да се свързват с свластите и спешните номера, чрез съобщения. Според Гърман тя ще е налична и за Apple Watch, но не е ясно дали ще е достъпна само на територията на САЩ, или в цял свят. За съжаление за нея ще е нужен специален модем, което означава, че няма да може да се ползва с по-старите модели iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This