Изберете Страница

iPhone 14 може да предложи сателитна връзка

Apple може да обяви новата функция за сателитна връзка на iPhone 14, по време на събитието на 7 септември, твърдят последните слухове. Според Тим Фарара, консултант по сателитни комуникации в Telecomq Media and Finance Assotiates, функцията ще е реализирана в партньорство с Globalstar.

За това може би намеква и звездното небе на поканата за събитието, както и мотото му “Far Out”. От друга страна още през февруари Globalstar придоби 17 нови сателита, за да предостави “непрекъснати сателитни услуги на потенциален клиент”, който може да е и Apple.

Според Фарар, услугата ще е безплатна и двупосочна за текстови съобщения и ще използва съществуващия сателитен спектър, което ще й помогне да преодолее законовите ограничения. Журналистът Марк Гърман пръв съобщи, че компанията работи по такава услута още през декември 2019 година, а по-късно посочи, че тя може да е готова за iPhone 14.

Сателитната връзка ще е предназначена за извънредни ситуации и ще позволи на потребителите да се свързват с свластите и спешните номера, чрез съобщения. Според Гърман тя ще е налична и за Apple Watch, но не е ясно дали ще е достъпна само на територията на САЩ, или в цял свят. За съжаление за нея ще е нужен специален модем, което означава, че няма да може да се ползва с по-старите модели iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This