Изберете Страница

iPhone 14 може да предложи сателитна връзка

Apple може да обяви новата функция за сателитна връзка на iPhone 14, по време на събитието на 7 септември, твърдят последните слухове. Според Тим Фарара, консултант по сателитни комуникации в Telecomq Media and Finance Assotiates, функцията ще е реализирана в партньорство с Globalstar.

За това може би намеква и звездното небе на поканата за събитието, както и мотото му “Far Out”. От друга страна още през февруари Globalstar придоби 17 нови сателита, за да предостави “непрекъснати сателитни услуги на потенциален клиент”, който може да е и Apple.

Според Фарар, услугата ще е безплатна и двупосочна за текстови съобщения и ще използва съществуващия сателитен спектър, което ще й помогне да преодолее законовите ограничения. Журналистът Марк Гърман пръв съобщи, че компанията работи по такава услута още през декември 2019 година, а по-късно посочи, че тя може да е готова за iPhone 14.

Сателитната връзка ще е предназначена за извънредни ситуации и ще позволи на потребителите да се свързват с свластите и спешните номера, чрез съобщения. Според Гърман тя ще е налична и за Apple Watch, но не е ясно дали ще е достъпна само на територията на САЩ, или в цял свят. За съжаление за нея ще е нужен специален модем, което означава, че няма да може да се ползва с по-старите модели iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This