Изберете Страница

iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет

Въпреки, че до премиерата на iPhone 14 остават поне още 6 месеца, слуховете за него вече се увеличават. Предишни доклади предполагаха, че моделите iPhone 14 Pro ще имат камера с уникална форма и 48 мегапикселов сензор. Сега Economic Daily News твърди, че iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет.

В доклада се посочва, че TSMC е приела всички поръчки за 5G радиочестотните (RF) чипове за iPhone 14. Все още се очаква Apple да използва модема на Qualcomm за тазгодишата си серия, преди според слуховете да премине към свой собствен такъв следващата година. Economic Daily News твърди, че TSMC ще произвежда модемния чипсет по 6nm процес, което ще осигури редица предимства.

На първо място, благодарение на това, че чипсетът е физически по-малък, той ще използва по-малко енергия, като същевременно ще поддържа една и съща производителност както за лентите под 6GHz, така и за mmWave 5G. Освен това, според доклада, това ще осигури място за по-голяма батерия и така iPhone 14 ще може да се похвали с по-добър живот на батерията, спрямо своя предшественик.

Наред с това в доклада се посочва, че iPhone 14 ще предлага поддръжка за WiFi 6E, което носи допълнителни ленти и запазва същата висока производителност, ниска латентност и бързи скорости на данни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This