Изберете Страница

iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет

Въпреки, че до премиерата на iPhone 14 остават поне още 6 месеца, слуховете за него вече се увеличават. Предишни доклади предполагаха, че моделите iPhone 14 Pro ще имат камера с уникална форма и 48 мегапикселов сензор. Сега Economic Daily News твърди, че iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет.

В доклада се посочва, че TSMC е приела всички поръчки за 5G радиочестотните (RF) чипове за iPhone 14. Все още се очаква Apple да използва модема на Qualcomm за тазгодишата си серия, преди според слуховете да премине към свой собствен такъв следващата година. Economic Daily News твърди, че TSMC ще произвежда модемния чипсет по 6nm процес, което ще осигури редица предимства.

На първо място, благодарение на това, че чипсетът е физически по-малък, той ще използва по-малко енергия, като същевременно ще поддържа една и съща производителност както за лентите под 6GHz, така и за mmWave 5G. Освен това, според доклада, това ще осигури място за по-голяма батерия и така iPhone 14 ще може да се похвали с по-добър живот на батерията, спрямо своя предшественик.

Наред с това в доклада се посочва, че iPhone 14 ще предлага поддръжка за WiFi 6E, което носи допълнителни ленти и запазва същата висока производителност, ниска латентност и бързи скорости на данни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This