Изберете Страница

iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет

Въпреки, че до премиерата на iPhone 14 остават поне още 6 месеца, слуховете за него вече се увеличават. Предишни доклади предполагаха, че моделите iPhone 14 Pro ще имат камера с уникална форма и 48 мегапикселов сензор. Сега Economic Daily News твърди, че iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет.

В доклада се посочва, че TSMC е приела всички поръчки за 5G радиочестотните (RF) чипове за iPhone 14. Все още се очаква Apple да използва модема на Qualcomm за тазгодишата си серия, преди според слуховете да премине към свой собствен такъв следващата година. Economic Daily News твърди, че TSMC ще произвежда модемния чипсет по 6nm процес, което ще осигури редица предимства.

На първо място, благодарение на това, че чипсетът е физически по-малък, той ще използва по-малко енергия, като същевременно ще поддържа една и съща производителност както за лентите под 6GHz, така и за mmWave 5G. Освен това, според доклада, това ще осигури място за по-голяма батерия и така iPhone 14 ще може да се похвали с по-добър живот на батерията, спрямо своя предшественик.

Наред с това в доклада се посочва, че iPhone 14 ще предлага поддръжка за WiFi 6E, което носи допълнителни ленти и запазва същата висока производителност, ниска латентност и бързи скорости на данни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This