Изберете страница

iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет

Въпреки, че до премиерата на iPhone 14 остават поне още 6 месеца, слуховете за него вече се увеличават. Предишни доклади предполагаха, че моделите iPhone 14 Pro ще имат камера с уникална форма и 48 мегапикселов сензор. Сега Economic Daily News твърди, че iPhone 14 може да е с по-добър живот на батерията, благодарение на нов 5G чипсет.

В доклада се посочва, че TSMC е приела всички поръчки за 5G радиочестотните (RF) чипове за iPhone 14. Все още се очаква Apple да използва модема на Qualcomm за тазгодишата си серия, преди според слуховете да премине към свой собствен такъв следващата година. Economic Daily News твърди, че TSMC ще произвежда модемния чипсет по 6nm процес, което ще осигури редица предимства.

На първо място, благодарение на това, че чипсетът е физически по-малък, той ще използва по-малко енергия, като същевременно ще поддържа една и съща производителност както за лентите под 6GHz, така и за mmWave 5G. Освен това, според доклада, това ще осигури място за по-голяма батерия и така iPhone 14 ще може да се похвали с по-добър живот на батерията, спрямо своя предшественик.

Наред с това в доклада се посочва, че iPhone 14 ще предлага поддръжка за WiFi 6E, което носи допълнителни ленти и запазва същата висока производителност, ниска латентност и бързи скорости на данни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This