Изберете страница

iPadOS 16 позволява на приложенията да използват допълнителна виртуална RAM памет за таблетите М1

Apple добавя повече виртуална RAM памет с iPadOS 16, което ще позволи на приложенията да използват от наличното място за съхранение като допълнителна памет при натоварване за последните модели iPad Pro и iPad Air.

С iPadOS 15 някои приложения могат да използват до 12 GB памет на най-високия клас M1 iPad Pro, който има 16 GB обща RAM. С iPadOS 16 компанията значително увеличава обема на паметта, която едно приложение може да използва от наличното съхранение.

За моделите M1 iPad Pro приложенията могат да използват до 16 GB памет за най-взискателните работни натоварвания. Моделите iPad Air от пето поколение с чип М1 и минимум 256 GB памет, функцията също ще бъде налична.

Размяната на виртуална памет и по-високият таван се присъединяват към списъка с функции, идващи с iPadOS 16, които са ексклузивни за M1 iPad Pro и iPad Air, сред които е и Stage Manager. Всъщност Apple посочва, че Stage Manager разчита на тази виртуална памет.

Stage Manager е изцяло нов начин за използване на iPad, който позволява на потребителите да отварят няколко прозорци на приложения едновременно, насложени един върху друг. Stage Manager позволява и пълна поддръжка на външен дисплей на iPadOS за пръв път.

Към момента iPadOS 16 е достъпна само като бета версия за разработчици, първата публична бета е предвидена за юли, а официалната версия ще пристигне есента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This