Изберете страница

iPadOS 16 позволява на приложенията да използват допълнителна виртуална RAM памет за таблетите М1

Apple добавя повече виртуална RAM памет с iPadOS 16, което ще позволи на приложенията да използват от наличното място за съхранение като допълнителна памет при натоварване за последните модели iPad Pro и iPad Air.

С iPadOS 15 някои приложения могат да използват до 12 GB памет на най-високия клас M1 iPad Pro, който има 16 GB обща RAM. С iPadOS 16 компанията значително увеличава обема на паметта, която едно приложение може да използва от наличното съхранение.

За моделите M1 iPad Pro приложенията могат да използват до 16 GB памет за най-взискателните работни натоварвания. Моделите iPad Air от пето поколение с чип М1 и минимум 256 GB памет, функцията също ще бъде налична.

Размяната на виртуална памет и по-високият таван се присъединяват към списъка с функции, идващи с iPadOS 16, които са ексклузивни за M1 iPad Pro и iPad Air, сред които е и Stage Manager. Всъщност Apple посочва, че Stage Manager разчита на тази виртуална памет.

Stage Manager е изцяло нов начин за използване на iPad, който позволява на потребителите да отварят няколко прозорци на приложения едновременно, насложени един върху друг. Stage Manager позволява и пълна поддръжка на външен дисплей на iPadOS за пръв път.

Към момента iPadOS 16 е достъпна само като бета версия за разработчици, първата публична бета е предвидена за юли, а официалната версия ще пристигне есента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This