Изберете Страница

iPadOS 16 позволява на приложенията да използват допълнителна виртуална RAM памет за таблетите М1

Apple добавя повече виртуална RAM памет с iPadOS 16, което ще позволи на приложенията да използват от наличното място за съхранение като допълнителна памет при натоварване за последните модели iPad Pro и iPad Air.

С iPadOS 15 някои приложения могат да използват до 12 GB памет на най-високия клас M1 iPad Pro, който има 16 GB обща RAM. С iPadOS 16 компанията значително увеличава обема на паметта, която едно приложение може да използва от наличното съхранение.

За моделите M1 iPad Pro приложенията могат да използват до 16 GB памет за най-взискателните работни натоварвания. Моделите iPad Air от пето поколение с чип М1 и минимум 256 GB памет, функцията също ще бъде налична.

Размяната на виртуална памет и по-високият таван се присъединяват към списъка с функции, идващи с iPadOS 16, които са ексклузивни за M1 iPad Pro и iPad Air, сред които е и Stage Manager. Всъщност Apple посочва, че Stage Manager разчита на тази виртуална памет.

Stage Manager е изцяло нов начин за използване на iPad, който позволява на потребителите да отварят няколко прозорци на приложения едновременно, насложени един върху друг. Stage Manager позволява и пълна поддръжка на външен дисплей на iPadOS за пръв път.

Към момента iPadOS 16 е достъпна само като бета версия за разработчици, първата публична бета е предвидена за юли, а официалната версия ще пристигне есента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This