Изберете Страница

iPadOS 16 позволява на приложенията да използват допълнителна виртуална RAM памет за таблетите М1

Apple добавя повече виртуална RAM памет с iPadOS 16, което ще позволи на приложенията да използват от наличното място за съхранение като допълнителна памет при натоварване за последните модели iPad Pro и iPad Air.

С iPadOS 15 някои приложения могат да използват до 12 GB памет на най-високия клас M1 iPad Pro, който има 16 GB обща RAM. С iPadOS 16 компанията значително увеличава обема на паметта, която едно приложение може да използва от наличното съхранение.

За моделите M1 iPad Pro приложенията могат да използват до 16 GB памет за най-взискателните работни натоварвания. Моделите iPad Air от пето поколение с чип М1 и минимум 256 GB памет, функцията също ще бъде налична.

Размяната на виртуална памет и по-високият таван се присъединяват към списъка с функции, идващи с iPadOS 16, които са ексклузивни за M1 iPad Pro и iPad Air, сред които е и Stage Manager. Всъщност Apple посочва, че Stage Manager разчита на тази виртуална памет.

Stage Manager е изцяло нов начин за използване на iPad, който позволява на потребителите да отварят няколко прозорци на приложения едновременно, насложени един върху друг. Stage Manager позволява и пълна поддръжка на външен дисплей на iPadOS за пръв път.

Към момента iPadOS 16 е достъпна само като бета версия за разработчици, първата публична бета е предвидена за юли, а официалната версия ще пристигне есента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This