Изберете Страница

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023.

Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща iPhone 14 Pro в нещо като интелигентен дисплей, когато е заключен в пейзажна ориентация. Постоянно включеният дисплей в момента представя затъмнена версия на тапета, часа, известията и до пет уиджета. Няма поддръжка за пейзажна ориентация нито за заключен, нито за начален екран.

Според доклада, изгледът ще се появи, когато iPhone е заключен и позициониран хоризонтално, работейки подобно на специалните дисплеи, предлагани от Google и Amazon. Информацията идва от хора, запознати с проекта, а целта е да се направи iPhone по-полезен, когато например лежи на бюрото или нощното шкафче.

Гърман добавя, че новият изглед на дисплея ще може да предоставя данни като “срещи в календара, времето и известия в стила на интелигентен домашен дисплей”. Той също така съобщава, че функцията ще разчита на тъмен фон и ярък текст за по-добра четимост.

Това звучи като ясно разграничаване между съществуващото изживяване с Always-On Display в iOS 16. Предполага се, че изживяването ще остане същото в портретна ориентация. Що се отнася до поддръжката на пейзажна ориентация на началния екран, Apple и преди това поддържаше специално оформление за iPhone 6 Plus и подобни.

Потребителите на iPhone 14 Pro вече могат да конфигурират уиджети, за да показват този вид информация, но iOS 17 ще може да се възползва по-добре от наличното пространство на екрана, тъй като ще е първата голяма актуализация, след като компанията пусна модели с Always-On Display. Очаква се новата технология да остане ексклузивна за Pro моделите и тази есен, въпреки че дизайнът Dyanmic Island ще навлезе и при базовите устройства.

Гърман добавя още и, че очаква “значителни промени в приложението Wallet на iPhone и подобрения в неговите услуги за местоположение”. Що се отнася до iPadOS 17, журналистът посочва, че “нов хоризонтален интерфейс за iPad е в процес на разработка, но все още не изглежда да бъде готов, имайки предвид това, че уиджетите на закюлчен екран са само за iPhone”.

Повече за новите версии на операционните системи на Apple ще научим на 5 юни, когато започва WWDC 2023.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This