Изберете страница

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели.

С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три нови цвята, магаре, лос, медуза и др. Новата версия ще добави поддръжка за Web Push Notifications, което ще позволи на потребителите да получават известия от уеб сайтове чрез Safari, подобно на тези от приложенията от App Store. Те обаче ще могат да се получават само от сайтове, запазени на началния екран като уеб приложения.

Друга новост ще е менюто за бета актуализации в приложението Settings, което ще позволи на членовете на Програмата за разработчици да имат достъп до бета версиите на iOS, без да е нужно да инсталират конфигурационен профил от сайта Apple Developer, както и лесното активиране на публични бета версии. Тази опция ще се появи в менюто на вашия iPhone само, ако вашето Apple ID е регистрирано в програмата, а в бъдеще тя ще е единственият начин за активиране на бета версии за разработчици, предотвратявайки използването на споделени профили за конфигурация безплатно.

С iOS 16.4 ще пристигне и Podcast CarPlay. Новото меню с канали в приложението Podcast предоставя списък на едно място, а UpNext вече включва епизоди, които сте запазили в библиотеката си и такива от предавания, които не следвате. CarPlay вече предоставя достъп до UpNext и Recently Played от раздела Listen Now, заедно с препоръки за подкасти в раздела Browse.

Актуализацията въвежда отново обновената архитектура на приложението Home, която първоначално беше пусната с iOS 16.2, но временно изтеглена заради грешки. Според Apple, тя подобрява производителността, ефективността и надеждността на приложението за контрол на аксесоари за интелигентен дом.

Друга нова функция е Voice Isolation за телефонните разговори през клетъчната мрежа, която ще блокира околния шум, за да подобри качеството им. Освен това актуализацията идва с опция за откриване на дубликати в iCloud Shared Photo Library, оптимизации за Crash Detection и други, заедно с множество корекции на грешки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This