Изберете Страница

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели.

С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три нови цвята, магаре, лос, медуза и др. Новата версия ще добави поддръжка за Web Push Notifications, което ще позволи на потребителите да получават известия от уеб сайтове чрез Safari, подобно на тези от приложенията от App Store. Те обаче ще могат да се получават само от сайтове, запазени на началния екран като уеб приложения.

Друга новост ще е менюто за бета актуализации в приложението Settings, което ще позволи на членовете на Програмата за разработчици да имат достъп до бета версиите на iOS, без да е нужно да инсталират конфигурационен профил от сайта Apple Developer, както и лесното активиране на публични бета версии. Тази опция ще се появи в менюто на вашия iPhone само, ако вашето Apple ID е регистрирано в програмата, а в бъдеще тя ще е единственият начин за активиране на бета версии за разработчици, предотвратявайки използването на споделени профили за конфигурация безплатно.

С iOS 16.4 ще пристигне и Podcast CarPlay. Новото меню с канали в приложението Podcast предоставя списък на едно място, а UpNext вече включва епизоди, които сте запазили в библиотеката си и такива от предавания, които не следвате. CarPlay вече предоставя достъп до UpNext и Recently Played от раздела Listen Now, заедно с препоръки за подкасти в раздела Browse.

Актуализацията въвежда отново обновената архитектура на приложението Home, която първоначално беше пусната с iOS 16.2, но временно изтеглена заради грешки. Според Apple, тя подобрява производителността, ефективността и надеждността на приложението за контрол на аксесоари за интелигентен дом.

Друга нова функция е Voice Isolation за телефонните разговори през клетъчната мрежа, която ще блокира околния шум, за да подобри качеството им. Освен това актуализацията идва с опция за откриване на дубликати в iCloud Shared Photo Library, оптимизации за Crash Detection и други, заедно с множество корекции на грешки.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This