Изберете Страница

iOS 16 пристига днес, но някои нови функции ще бъдат добавени по-късно

Както вече стана ясно по време на есенното събитие на Apple, iOS 16 пристига днес, но има една подробност – някои нови функции ще бъдат добавени по-късно. Ето кои са те:

Live Activities – функция, която ви позволява да следите на живо спортни срещи или споделено пътуване, само с един поглед към заключения екран. Приложенията от трети страни и App Clips също ще могат да добавят поддръжка на Live Activities.

Game Center SharePlay support – игрите, които използват поддръжка за мултиплейър в Game Center, ще имат интеграция в SharePlay и така ще можете да започнете автоматично игра във FaceTime разговор.

Game Center Contacts integration – Contacts ще показва профилите на ваши приятели в Game Center и така, чрез докосване ще можете да видите какво играят и какви резултати са постигнали те.

Support for Matter – новият стандарт за интелигентна домашна свързаност, който позволява на съвместимите аксесоари да работят безпроблемно заедно и на различни платформа. Matter позволява на потребителите да избират от още по-съвместими аксесоари за интелигентен дом и да ги управляват с приложението Home и Siri на своите Apple устройства.

Updated architecture for the Home app – подобрения в основната архитектура на приложението Home, за да се даде възможност за по-бърза, по-надеждна работа и подобрена ефекивност, особено за домове с много аксесоари и контролери.

Freefrom app – ново приложение за дигитална бяла дъска с гъвкаво платно за диаграми на проекти, обобщаване на важни активи и функции за сътрудничество в реално време с богата мултимедийна поддръжка.

Icloud Shared Photo Library – нова опция в приложението Photos, която позволява на потребителите да създават библиотека със споделени снимки и да канят всеки с Apple ID да ги разглежда, добавя и редактира, включително с добавяне на надписи и любими изображения. Всички участници ще имат еднакви права, което прави функцията идеална за семейства.

Key sharing – възможност за безопасно споделяне на ключове в Apple Wallet чрез приложения за съобщения и поща.

Easy Shortcuts setup for iPhone 8, 8 Plus and X – Siri ще може да изпълнява преки пътища от инсталирани приложения без никакъв процес на настройка.

Забавянето на всички тези функции, с изключение на iCloud Shared Photo Library, беше известно още от WWDC 2022. Компанията посочва, че те ще пристигнат с различни актуализации на iOS 16 по-късно тази година, но все още не е посочила конкретна времева рамка за нито една от тях.

Довечера както обикновено, към 20 часа вечерта, ще получим официалната версия на iOS 16, която ще е достъпна за всички съвместими модели iPhone. за българските фенове на марката може би най-важното в новата версия е добавянето на меню на български, което се очакваше от 15 години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This