Във втората бета версия на iOS 14.4, която излезе за разработчици и публични тестери тази седмица, беше открит код, който показва, че Apple ще въведе ново предупреждение за iPhone, чиято камера е ремонтирана или заменена с неоригинални компоненти.

Предупреждението ще гласи: “Не може да се потвърди, че този iPhone има оригинална камера на Apple” и както подобното на него за дисплеите, вероятно ще се появява в настройките, или като известие на заключен екран. Към момента то не засяга възможността да се използва устройството по какъвто и да е начин, така че можем да предположим, че и това, свързано с камерата, ще работи така, но тепърва ще стане ясно дали е така. Apple въведе подобно съобщение и за неоригиналните батерии, което също не оказва влияние върху употребата на iPhone, с изключение на деактивирането на функцията, която показва процентът на износване на батерията.

Тези съобщения подчертават колко е важно ремонтът на iPhone да бъде извършен от оторизирани техници, използващи оригинални резервни части на Apple. Миналата година iFixit съобщи, че те са длъжни да стартират собствено, базирано на облак приложение за конфигуриране на системата, за да извършват ремонтите на камерата и дисплея на всички модели iPhone 12, според вътрешни документи на компанията. Неизпълнението на тази стъпка може да доведе до праблеми с камерата, според тестовете на iFixit.