Изберете страница

iOS 14 може да предложи уиджети за началния екран и персонализация на тапетите

iOS 14 може да предложи за пръв път уиджети и персонализирани тапети за началния екран, твърди потребителят DongleBookPro в Twitter.

Според него Apple работи за внедряване на уиджети, които могат да се движат свободно като икони на началния екран на iPhone и iPad за пръв път. Функцията е с кодово име Avocado и за нея няма повече подробности, освен че в крайна сметка може и да отпадне.

В допълнение към тези уиджети, потребителят споделя, че съществуват скрийншоти, които показват настройки за тапетите и опции за персонализация в iOS 14. Изображенията разкриват ново меню “Колекции”, което потребителите могат да попълнят със собствени снимки, както и това, че Apple няма да премахва тапети, въведени с предишната версия на операционната система, а ще ги групира по различен начин, за да могат да се превъртат наляви, или надясно, вместо нагоре и надолу.


Споменават се и нови опции “изглед на началния екран”, които ще позволят да се променя външния вид на текущия тапет, като се избере между тъмна, неясна, замъглена и нормална версия.

Очаква се Apple да обяви iOS 14 на своето събитие WWDC 2020 през юни, което ще се проведе онлайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This