iOS 14 може да предложи за пръв път уиджети и персонализирани тапети за началния екран, твърди потребителят DongleBookPro в Twitter.

Според него Apple работи за внедряване на уиджети, които могат да се движат свободно като икони на началния екран на iPhone и iPad за пръв път. Функцията е с кодово име Avocado и за нея няма повече подробности, освен че в крайна сметка може и да отпадне.

В допълнение към тези уиджети, потребителят споделя, че съществуват скрийншоти, които показват настройки за тапетите и опции за персонализация в iOS 14. Изображенията разкриват ново меню “Колекции”, което потребителите могат да попълнят със собствени снимки, както и това, че Apple няма да премахва тапети, въведени с предишната версия на операционната система, а ще ги групира по различен начин, за да могат да се превъртат наляви, или надясно, вместо нагоре и надолу.


Споменават се и нови опции “изглед на началния екран”, които ще позволят да се променя външния вид на текущия тапет, като се избере между тъмна, неясна, замъглена и нормална версия.

Очаква се Apple да обяви iOS 14 на своето събитие WWDC 2020 през юни, което ще се проведе онлайн.