Изберете Страница

iOS 14 може да предложи уиджети за началния екран и персонализация на тапетите

iOS 14 може да предложи за пръв път уиджети и персонализирани тапети за началния екран, твърди потребителят DongleBookPro в Twitter.

Според него Apple работи за внедряване на уиджети, които могат да се движат свободно като икони на началния екран на iPhone и iPad за пръв път. Функцията е с кодово име Avocado и за нея няма повече подробности, освен че в крайна сметка може и да отпадне.

В допълнение към тези уиджети, потребителят споделя, че съществуват скрийншоти, които показват настройки за тапетите и опции за персонализация в iOS 14. Изображенията разкриват ново меню “Колекции”, което потребителите могат да попълнят със собствени снимки, както и това, че Apple няма да премахва тапети, въведени с предишната версия на операционната система, а ще ги групира по различен начин, за да могат да се превъртат наляви, или надясно, вместо нагоре и надолу.


Споменават се и нови опции “изглед на началния екран”, които ще позволят да се променя външния вид на текущия тапет, като се избере между тъмна, неясна, замъглена и нормална версия.

Очаква се Apple да обяви iOS 14 на своето събитие WWDC 2020 през юни, което ще се проведе онлайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This