Изберете страница

iOS 13 ще улесни прекия контакт очи в очи във FaceTime

Apple добави функция, наречена FaceTime Attention Correction в iOS 13, кото ще направи разговорите в приложението още по-лични.
Функцията беше забелязана в третата бета версия за разработчици на операционната система, която излезе тази седмица и работи, за да изглежда така, сякаш гледате директно в камерата, дори и погледът ви да е насочен само към екрана при разговор във FaceTimе:


Всъщност това е огромно подобрение, защото когато потребителите говорят чрез приложението обикновено гледат в самия екран, а не в камерата, тъй като основната задача е да видят хората, с които разговарят, а не да се съсредоточават в обектива в горната част на устройството.
Към момента обаче изглежда, че новата опция ще е достъпна само за iPhone Xs/Xs Max, което значи, че работи с най-новата технология на камерата, налична за хардуера на компанията. Това може да се дължи на новия процесор, обработващ образите, окйто е включен в А12 и осигурява също подобрения по отношение на HDR и портретните светлинни ефекти в последното поколение iPhone. Също така е възможно всички актуализации, или функции, тествани в бета версиите на операционната система, да изчезнат, или да се разпространят до още устройства, преди пускането на официалната версия тази есен. Можем само да се надяваме, че точно тази ще остане и ще бъде усъвършенствана, защото прави огромна разлика по отношение на усещането за присъствие при разговорите във FaceTime, което е и един от основните акценти на приложението като цяло.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This