Apple добави функция, наречена FaceTime Attention Correction в iOS 13, кото ще направи разговорите в приложението още по-лични.
Функцията беше забелязана в третата бета версия за разработчици на операционната система, която излезе тази седмица и работи, за да изглежда така, сякаш гледате директно в камерата, дори и погледът ви да е насочен само към екрана при разговор във FaceTimе:


Всъщност това е огромно подобрение, защото когато потребителите говорят чрез приложението обикновено гледат в самия екран, а не в камерата, тъй като основната задача е да видят хората, с които разговарят, а не да се съсредоточават в обектива в горната част на устройството.
Към момента обаче изглежда, че новата опция ще е достъпна само за iPhone Xs/Xs Max, което значи, че работи с най-новата технология на камерата, налична за хардуера на компанията. Това може да се дължи на новия процесор, обработващ образите, окйто е включен в А12 и осигурява също подобрения по отношение на HDR и портретните светлинни ефекти в последното поколение iPhone. Също така е възможно всички актуализации, или функции, тествани в бета версиите на операционната система, да изчезнат, или да се разпространят до още устройства, преди пускането на официалната версия тази есен. Можем само да се надяваме, че точно тази ще остане и ще бъде усъвършенствана, защото прави огромна разлика по отношение на усещането за присъствие при разговорите във FaceTime, което е и един от основните акценти на приложението като цяло.