Изберете Страница

iOS 13 ще улесни прекия контакт очи в очи във FaceTime

Apple добави функция, наречена FaceTime Attention Correction в iOS 13, кото ще направи разговорите в приложението още по-лични.
Функцията беше забелязана в третата бета версия за разработчици на операционната система, която излезе тази седмица и работи, за да изглежда така, сякаш гледате директно в камерата, дори и погледът ви да е насочен само към екрана при разговор във FaceTimе:


Всъщност това е огромно подобрение, защото когато потребителите говорят чрез приложението обикновено гледат в самия екран, а не в камерата, тъй като основната задача е да видят хората, с които разговарят, а не да се съсредоточават в обектива в горната част на устройството.
Към момента обаче изглежда, че новата опция ще е достъпна само за iPhone Xs/Xs Max, което значи, че работи с най-новата технология на камерата, налична за хардуера на компанията. Това може да се дължи на новия процесор, обработващ образите, окйто е включен в А12 и осигурява също подобрения по отношение на HDR и портретните светлинни ефекти в последното поколение iPhone. Също така е възможно всички актуализации, или функции, тествани в бета версиите на операционната система, да изчезнат, или да се разпространят до още устройства, преди пускането на официалната версия тази есен. Можем само да се надяваме, че точно тази ще остане и ще бъде усъвършенствана, защото прави огромна разлика по отношение на усещането за присъствие при разговорите във FaceTime, което е и един от основните акценти на приложението като цяло.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This