Изберете страница

iOS 13 ще улесни прекия контакт очи в очи във FaceTime

Apple добави функция, наречена FaceTime Attention Correction в iOS 13, кото ще направи разговорите в приложението още по-лични.
Функцията беше забелязана в третата бета версия за разработчици на операционната система, която излезе тази седмица и работи, за да изглежда така, сякаш гледате директно в камерата, дори и погледът ви да е насочен само към екрана при разговор във FaceTimе:


Всъщност това е огромно подобрение, защото когато потребителите говорят чрез приложението обикновено гледат в самия екран, а не в камерата, тъй като основната задача е да видят хората, с които разговарят, а не да се съсредоточават в обектива в горната част на устройството.
Към момента обаче изглежда, че новата опция ще е достъпна само за iPhone Xs/Xs Max, което значи, че работи с най-новата технология на камерата, налична за хардуера на компанията. Това може да се дължи на новия процесор, обработващ образите, окйто е включен в А12 и осигурява също подобрения по отношение на HDR и портретните светлинни ефекти в последното поколение iPhone. Също така е възможно всички актуализации, или функции, тествани в бета версиите на операционната система, да изчезнат, или да се разпространят до още устройства, преди пускането на официалната версия тази есен. Можем само да се надяваме, че точно тази ще остане и ще бъде усъвършенствана, защото прави огромна разлика по отношение на усещането за присъствие при разговорите във FaceTime, което е и един от основните акценти на приложението като цяло.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This