Изберете Страница

iOS 13 ще улесни прекия контакт очи в очи във FaceTime

Apple добави функция, наречена FaceTime Attention Correction в iOS 13, кото ще направи разговорите в приложението още по-лични.
Функцията беше забелязана в третата бета версия за разработчици на операционната система, която излезе тази седмица и работи, за да изглежда така, сякаш гледате директно в камерата, дори и погледът ви да е насочен само към екрана при разговор във FaceTimе:


Всъщност това е огромно подобрение, защото когато потребителите говорят чрез приложението обикновено гледат в самия екран, а не в камерата, тъй като основната задача е да видят хората, с които разговарят, а не да се съсредоточават в обектива в горната част на устройството.
Към момента обаче изглежда, че новата опция ще е достъпна само за iPhone Xs/Xs Max, което значи, че работи с най-новата технология на камерата, налична за хардуера на компанията. Това може да се дължи на новия процесор, обработващ образите, окйто е включен в А12 и осигурява също подобрения по отношение на HDR и портретните светлинни ефекти в последното поколение iPhone. Също така е възможно всички актуализации, или функции, тествани в бета версиите на операционната система, да изчезнат, или да се разпространят до още устройства, преди пускането на официалната версия тази есен. Можем само да се надяваме, че точно тази ще остане и ще бъде усъвършенствана, защото прави огромна разлика по отношение на усещането за присъствие при разговорите във FaceTime, което е и един от основните акценти на приложението като цяло.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This