Предстоящото решение на Apple за неприятния бъг във FaceTime, позволващ подслушване на отсрещната страна, ще дойде под формата на iOS 12.1.4, твърди MacRumors, позовавайки се на аналитични данни. Всъщност все повече устройства, работещи с новата версия на операционната система се виждат в трафика след 29 януари, когато бъгът стана публично известен. Още миналия понеделник компанията заяви, че решението ще дойде по-късно същата седмица, но до момента новата версия все още не е публична.

Проблемът се изразява във възможността да се чува и вижда отсрещната страна при иницииране на групов разговор във FaceTime, преди тя да е отговорила на повикването и заради него гигантът временно деактивира опцията за групови разговори. Възможно е Apple да е работила по отстраняването на този проблеми и преди понеделник, но няма как да знаем това.

В края на седмицата, Apple се извини за бъга във FaceTime, като обяви, че софтуерната актуализация, която ще го поправи, ще закъснее до тази седмица. Компанията благодари също така и на семейство Томпсън, което е докладвало за грешката и обяви, че оценява търпението на потребителите, които чакат поправката. Според изявлението й пред McaRumors, инженерният екип на гиганта вече има нужноте подробности, за да възпроизведе бъга и работи по актуализацията. Компанията се ангажира и да подобри процеса за получаване и ескалиране на докладите за бъгове, за да могат те да достигат до правилните хора възможно най-бързо, тъй като сигурността на продуктите е от изключително значение за доверието на клиентите към тях.

Както вече може би знаете, Apple деактивира груповите разговори във FaceTime веднага след оповестяването на бъг миналия понеделник. Всъщност семейство Томпсън, на което гигантът благодари, е докладвало за проблема повече от седмица преди той да бъде оповестен публично, а компанията вече е изправена пред съдебни искове в Тексас и Канада, но възможността за още колективни дела не е отминала, имайки предвид сериозните последици, свързани с неприкосновеността на личния живот.