Изберете Страница

iOS 11.0.2 не се размина с проблемите на своите предшественици

Последната версия на мобилната операционна система на Apple, iOS 11.0.2 вече е достъпна за сваляне, но Upgrade Guide вчера предупредиха потребителите да не обновяват своите устройства. Причината за това са множество гневни постове в Reddit и Twitter, в които потребители се оплакват от проблеми след ъпдейта.

Основното оплакване е от силно влошен живот на батерията, особено при тези, които вече са имали същия проблем с предишните версии на iOS 11, а някои потребители вече са даунгрейднали до iOS 10.3.3 и отзивите им потвърждават, че всичко е било в следствие на ъпдейта. В постовете можем да срещнем още оплаквания от „замръзване“ и самоизключване на телефона и падане на батерията дори и по време на зареждане и загряване на устройствата.

За съжаление обаче, връщането на по-старата верия на софтуера вече не е възможно, тъй като Apple прекрати подписването й вчера. Така всички засегнати от проблемите потребители, ще бъдат принудени да изчакат следващия фикс, който, ако се съди по последните ъпдейти,  сигурно ще излезе следващата седмица. Можем само да се надяваме, че Apple най-сетне ще реши проблема с по-старите устройства, тъй като не всеки потребител планира закупуването на iPhone 8 или iPhone X тази година. Ако все още не сте актуализирали телефона си, изчакайте още малко, въпреки че ъпдейта носи редица пачове за сигурността.

Въпреки множеството оплаквания, iOS 11 вече е инсталирана на над 38% от съвместимите устройства.  Междувременно Apple вече тества iOS 11.1, която най-вероятно ще стане официална в началото на ноември, заедно с пускането на iPhone X по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This