Изберете Страница

iOS 11.0.2 не се размина с проблемите на своите предшественици

Последната версия на мобилната операционна система на Apple, iOS 11.0.2 вече е достъпна за сваляне, но Upgrade Guide вчера предупредиха потребителите да не обновяват своите устройства. Причината за това са множество гневни постове в Reddit и Twitter, в които потребители се оплакват от проблеми след ъпдейта.

Основното оплакване е от силно влошен живот на батерията, особено при тези, които вече са имали същия проблем с предишните версии на iOS 11, а някои потребители вече са даунгрейднали до iOS 10.3.3 и отзивите им потвърждават, че всичко е било в следствие на ъпдейта. В постовете можем да срещнем още оплаквания от „замръзване“ и самоизключване на телефона и падане на батерията дори и по време на зареждане и загряване на устройствата.

За съжаление обаче, връщането на по-старата верия на софтуера вече не е възможно, тъй като Apple прекрати подписването й вчера. Така всички засегнати от проблемите потребители, ще бъдат принудени да изчакат следващия фикс, който, ако се съди по последните ъпдейти,  сигурно ще излезе следващата седмица. Можем само да се надяваме, че Apple най-сетне ще реши проблема с по-старите устройства, тъй като не всеки потребител планира закупуването на iPhone 8 или iPhone X тази година. Ако все още не сте актуализирали телефона си, изчакайте още малко, въпреки че ъпдейта носи редица пачове за сигурността.

Въпреки множеството оплаквания, iOS 11 вече е инсталирана на над 38% от съвместимите устройства.  Междувременно Apple вече тества iOS 11.1, която най-вероятно ще стане официална в началото на ноември, заедно с пускането на iPhone X по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This