Изберете Страница

iOS 11.0.2 не се размина с проблемите на своите предшественици

Последната версия на мобилната операционна система на Apple, iOS 11.0.2 вече е достъпна за сваляне, но Upgrade Guide вчера предупредиха потребителите да не обновяват своите устройства. Причината за това са множество гневни постове в Reddit и Twitter, в които потребители се оплакват от проблеми след ъпдейта.

Основното оплакване е от силно влошен живот на батерията, особено при тези, които вече са имали същия проблем с предишните версии на iOS 11, а някои потребители вече са даунгрейднали до iOS 10.3.3 и отзивите им потвърждават, че всичко е било в следствие на ъпдейта. В постовете можем да срещнем още оплаквания от „замръзване“ и самоизключване на телефона и падане на батерията дори и по време на зареждане и загряване на устройствата.

За съжаление обаче, връщането на по-старата верия на софтуера вече не е възможно, тъй като Apple прекрати подписването й вчера. Така всички засегнати от проблемите потребители, ще бъдат принудени да изчакат следващия фикс, който, ако се съди по последните ъпдейти,  сигурно ще излезе следващата седмица. Можем само да се надяваме, че Apple най-сетне ще реши проблема с по-старите устройства, тъй като не всеки потребител планира закупуването на iPhone 8 или iPhone X тази година. Ако все още не сте актуализирали телефона си, изчакайте още малко, въпреки че ъпдейта носи редица пачове за сигурността.

Въпреки множеството оплаквания, iOS 11 вече е инсталирана на над 38% от съвместимите устройства.  Междувременно Apple вече тества iOS 11.1, която най-вероятно ще стане официална в началото на ноември, заедно с пускането на iPhone X по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This