Изберете страница

iOS 11.0.2 не се размина с проблемите на своите предшественици

Последната версия на мобилната операционна система на Apple, iOS 11.0.2 вече е достъпна за сваляне, но Upgrade Guide вчера предупредиха потребителите да не обновяват своите устройства. Причината за това са множество гневни постове в Reddit и Twitter, в които потребители се оплакват от проблеми след ъпдейта.

Основното оплакване е от силно влошен живот на батерията, особено при тези, които вече са имали същия проблем с предишните версии на iOS 11, а някои потребители вече са даунгрейднали до iOS 10.3.3 и отзивите им потвърждават, че всичко е било в следствие на ъпдейта. В постовете можем да срещнем още оплаквания от „замръзване“ и самоизключване на телефона и падане на батерията дори и по време на зареждане и загряване на устройствата.

За съжаление обаче, връщането на по-старата верия на софтуера вече не е възможно, тъй като Apple прекрати подписването й вчера. Така всички засегнати от проблемите потребители, ще бъдат принудени да изчакат следващия фикс, който, ако се съди по последните ъпдейти,  сигурно ще излезе следващата седмица. Можем само да се надяваме, че Apple най-сетне ще реши проблема с по-старите устройства, тъй като не всеки потребител планира закупуването на iPhone 8 или iPhone X тази година. Ако все още не сте актуализирали телефона си, изчакайте още малко, въпреки че ъпдейта носи редица пачове за сигурността.

Въпреки множеството оплаквания, iOS 11 вече е инсталирана на над 38% от съвместимите устройства.  Междувременно Apple вече тества iOS 11.1, която най-вероятно ще стане официална в началото на ноември, заедно с пускането на iPhone X по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This