Последната версия на мобилната операционна система на Apple, iOS 11.0.2 вече е достъпна за сваляне, но Upgrade Guide вчера предупредиха потребителите да не обновяват своите устройства. Причината за това са множество гневни постове в Reddit и Twitter, в които потребители се оплакват от проблеми след ъпдейта.

Основното оплакване е от силно влошен живот на батерията, особено при тези, които вече са имали същия проблем с предишните версии на iOS 11, а някои потребители вече са даунгрейднали до iOS 10.3.3 и отзивите им потвърждават, че всичко е било в следствие на ъпдейта. В постовете можем да срещнем още оплаквания от „замръзване“ и самоизключване на телефона и падане на батерията дори и по време на зареждане и загряване на устройствата.

За съжаление обаче, връщането на по-старата верия на софтуера вече не е възможно, тъй като Apple прекрати подписването й вчера. Така всички засегнати от проблемите потребители, ще бъдат принудени да изчакат следващия фикс, който, ако се съди по последните ъпдейти,  сигурно ще излезе следващата седмица. Можем само да се надяваме, че Apple най-сетне ще реши проблема с по-старите устройства, тъй като не всеки потребител планира закупуването на iPhone 8 или iPhone X тази година. Ако все още не сте актуализирали телефона си, изчакайте още малко, въпреки че ъпдейта носи редица пачове за сигурността.

Въпреки множеството оплаквания, iOS 11 вече е инсталирана на над 38% от съвместимите устройства.  Междувременно Apple вече тества iOS 11.1, която най-вероятно ще стане официална в началото на ноември, заедно с пускането на iPhone X по магазините.