Изберете Страница

iOS 10 надмина по разпространение iOS 9 две седмици след официалната си премиера

Процентът на устройствата, работещи под iOS 10 продължава да нараства и до вчера достигна 48%. Това означава, че само две седмици, след като Apple пусна официалната актуализация, тази версия на операционната система надмина по популярност iOS 9.

Само ден след ъпдейта на 13 септември, новата iOS 10, за която компанията твърди, че е най-голямото обновление в нейната история, вече беше инсталирана на 21% от съвместимите устройства, толкова, с колкото не може да се похвали и миналогодишната версия на Android 6.0 Marshmallow, година след премиерата си.

adoptions-1

Вчера iOS 9 отстъпи своето първо място по популярност сред феновете на iPhone, iPad и iPod, като остана на второ място с 47%. Анализаторите обаче посочват, че по скорост на разпространение, тя все още превъзхожда iOS 10, тъй като само седмица след премиерата си е била инсталирана вече на 50% от съвместимите устройства. Това мое би се дължи на високите изисквания на новата версия, които не позволяват инсталирането й на iPhone 4s, iPad mini и iPad 2, които останаха извън списъка с поддържани устройства тази година.

За сравнение, по данни на Google, делът на Android Marshmallow година след пускането й официално е едва 19%, а новата Nougat, която дебютира по-рано от iOS 10 не е достигнала дори 1%.

iOS 10, която излезе на 13 септември действително е най-големият ъпдейт в историята на операционната система. Тя може да бъде инсталирана на iPhone 5 и по-новите модели, iPad Air, iPad mini 2.3.4 и iPod touch 6G. А новостите в нея, можете да си припомните тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. iOS 10 продължава да чупи рекорди по разпространение | Apple Fans Bulgaria - […] устройства, а няколко седмици по-късно този процент скочи до невероятните 50%, въпреки дребните бъгове и […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This