Изберете страница

iOS 10 надмина по разпространение iOS 9 две седмици след официалната си премиера

Процентът на устройствата, работещи под iOS 10 продължава да нараства и до вчера достигна 48%. Това означава, че само две седмици, след като Apple пусна официалната актуализация, тази версия на операционната система надмина по популярност iOS 9.

Само ден след ъпдейта на 13 септември, новата iOS 10, за която компанията твърди, че е най-голямото обновление в нейната история, вече беше инсталирана на 21% от съвместимите устройства, толкова, с колкото не може да се похвали и миналогодишната версия на Android 6.0 Marshmallow, година след премиерата си.

adoptions-1

Вчера iOS 9 отстъпи своето първо място по популярност сред феновете на iPhone, iPad и iPod, като остана на второ място с 47%. Анализаторите обаче посочват, че по скорост на разпространение, тя все още превъзхожда iOS 10, тъй като само седмица след премиерата си е била инсталирана вече на 50% от съвместимите устройства. Това мое би се дължи на високите изисквания на новата версия, които не позволяват инсталирането й на iPhone 4s, iPad mini и iPad 2, които останаха извън списъка с поддържани устройства тази година.

За сравнение, по данни на Google, делът на Android Marshmallow година след пускането й официално е едва 19%, а новата Nougat, която дебютира по-рано от iOS 10 не е достигнала дори 1%.

iOS 10, която излезе на 13 септември действително е най-големият ъпдейт в историята на операционната система. Тя може да бъде инсталирана на iPhone 5 и по-новите модели, iPad Air, iPad mini 2.3.4 и iPod touch 6G. А новостите в нея, можете да си припомните тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This