Процентът на устройствата, работещи под iOS 10 продължава да нараства и до вчера достигна 48%. Това означава, че само две седмици, след като Apple пусна официалната актуализация, тази версия на операционната система надмина по популярност iOS 9.

Само ден след ъпдейта на 13 септември, новата iOS 10, за която компанията твърди, че е най-голямото обновление в нейната история, вече беше инсталирана на 21% от съвместимите устройства, толкова, с колкото не може да се похвали и миналогодишната версия на Android 6.0 Marshmallow, година след премиерата си.

adoptions-1

Вчера iOS 9 отстъпи своето първо място по популярност сред феновете на iPhone, iPad и iPod, като остана на второ място с 47%. Анализаторите обаче посочват, че по скорост на разпространение, тя все още превъзхожда iOS 10, тъй като само седмица след премиерата си е била инсталирана вече на 50% от съвместимите устройства. Това мое би се дължи на високите изисквания на новата версия, които не позволяват инсталирането й на iPhone 4s, iPad mini и iPad 2, които останаха извън списъка с поддържани устройства тази година.

За сравнение, по данни на Google, делът на Android Marshmallow година след пускането й официално е едва 19%, а новата Nougat, която дебютира по-рано от iOS 10 не е достигнала дори 1%.

iOS 10, която излезе на 13 септември действително е най-големият ъпдейт в историята на операционната система. Тя може да бъде инсталирана на iPhone 5 и по-новите модели, iPad Air, iPad mini 2.3.4 и iPod touch 6G. А новостите в нея, можете да си припомните тук.