Изберете Страница

iOS 10 надмина по разпространение iOS 9 две седмици след официалната си премиера

Процентът на устройствата, работещи под iOS 10 продължава да нараства и до вчера достигна 48%. Това означава, че само две седмици, след като Apple пусна официалната актуализация, тази версия на операционната система надмина по популярност iOS 9.

Само ден след ъпдейта на 13 септември, новата iOS 10, за която компанията твърди, че е най-голямото обновление в нейната история, вече беше инсталирана на 21% от съвместимите устройства, толкова, с колкото не може да се похвали и миналогодишната версия на Android 6.0 Marshmallow, година след премиерата си.

adoptions-1

Вчера iOS 9 отстъпи своето първо място по популярност сред феновете на iPhone, iPad и iPod, като остана на второ място с 47%. Анализаторите обаче посочват, че по скорост на разпространение, тя все още превъзхожда iOS 10, тъй като само седмица след премиерата си е била инсталирана вече на 50% от съвместимите устройства. Това мое би се дължи на високите изисквания на новата версия, които не позволяват инсталирането й на iPhone 4s, iPad mini и iPad 2, които останаха извън списъка с поддържани устройства тази година.

За сравнение, по данни на Google, делът на Android Marshmallow година след пускането й официално е едва 19%, а новата Nougat, която дебютира по-рано от iOS 10 не е достигнала дори 1%.

iOS 10, която излезе на 13 септември действително е най-големият ъпдейт в историята на операционната система. Тя може да бъде инсталирана на iPhone 5 и по-новите модели, iPad Air, iPad mini 2.3.4 и iPod touch 6G. А новостите в нея, можете да си припомните тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. iOS 10 продължава да чупи рекорди по разпространение | Apple Fans Bulgaria - […] устройства, а няколко седмици по-късно този процент скочи до невероятните 50%, въпреки дребните бъгове и […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This