Изберете Страница

iOS 10 надмина по разпространение iOS 9 две седмици след официалната си премиера

Процентът на устройствата, работещи под iOS 10 продължава да нараства и до вчера достигна 48%. Това означава, че само две седмици, след като Apple пусна официалната актуализация, тази версия на операционната система надмина по популярност iOS 9.

Само ден след ъпдейта на 13 септември, новата iOS 10, за която компанията твърди, че е най-голямото обновление в нейната история, вече беше инсталирана на 21% от съвместимите устройства, толкова, с колкото не може да се похвали и миналогодишната версия на Android 6.0 Marshmallow, година след премиерата си.

adoptions-1

Вчера iOS 9 отстъпи своето първо място по популярност сред феновете на iPhone, iPad и iPod, като остана на второ място с 47%. Анализаторите обаче посочват, че по скорост на разпространение, тя все още превъзхожда iOS 10, тъй като само седмица след премиерата си е била инсталирана вече на 50% от съвместимите устройства. Това мое би се дължи на високите изисквания на новата версия, които не позволяват инсталирането й на iPhone 4s, iPad mini и iPad 2, които останаха извън списъка с поддържани устройства тази година.

За сравнение, по данни на Google, делът на Android Marshmallow година след пускането й официално е едва 19%, а новата Nougat, която дебютира по-рано от iOS 10 не е достигнала дори 1%.

iOS 10, която излезе на 13 септември действително е най-големият ъпдейт в историята на операционната система. Тя може да бъде инсталирана на iPhone 5 и по-новите модели, iPad Air, iPad mini 2.3.4 и iPod touch 6G. А новостите в нея, можете да си припомните тук.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. iOS 10 продължава да чупи рекорди по разпространение | Apple Fans Bulgaria - […] устройства, а няколко седмици по-късно този процент скочи до невероятните 50%, въпреки дребните бъгове и […]

Подайте коментар