Изберете страница

HomePod вече може да ви уведоми при аларма от детектора за дим

HomePod вече може да ви уведоми при аларма от детектора за дим. Обещаната функция за разпознаване на звук стартира вчера за HomePod и HomePod mini и когато е активирана, ще следи за съществуващ детектор за дим и въглероден двуокис в дома ви. Когато чуе аларма, HomePod ще изпрати известие до вашия iPhone чрез приложението Home.

Функцията беше обявена за пръв път през януари, заедно с пускането на HomePod второ поколение. Чрез нея потребителите могат да се възползват от винаги включения микрофон в устройството, без да е нужно да инвестират в закупуване на нови свързани с интернет алармени системи за дим. HomePod може просто да подобри съществуващите офлайн аларми, които вече са инсталирани в дома ви.

За да активирате разпознаването на звук, трябва да отворите приложението Home и да отидете на Home Settings – Safety&Security. Можете и да управлявате критични сигнали за уведомяване от поддържани устройства за безопасност и сигурност във вашия дом и да позволите на членовете на семейството да се чекират и да слушат звуците в дома.

Както може да се очаква от Apple, тази функция защитава личната ви поверителност. Точно както HomePod слуша “Hey Siri”, обработката на звуковото разпознаване на алармата за дим и въглероден окис се изпълнява локално на устройството. Алармените известия могат да включват видео от камера HomeKit във вашия дом, ако има такава и подобно на всички видео функции, се изпращат до вашия iPhone криптирани от край до край.

Функциите за безопасност и разпознаване на звук вече са налични на iPhone и iPad, насочени към потребители с увреден слух. Чрезц тях вашето iOS устройство може да следи за аларми, звуци от домашни любимци, счупено стъкло и др. Те могат да бъдат активирани от Settings – Accessibility – Sound Recognition.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This